Originál článek publikovaný na: Minirecenze: Chytrá zásuvka INSPELNING od IKEA. Co všechno umí?
Chytrá zásuvka INSPELNING od IKEA se naučila měřit spotřebu elektřiny K jejímu provozu potřebujete hub DIRIGERA Měření spotřeby funguje dobře, prezentace dat je ale podprůměrná O produktech značky IKEA píšeme často, protože si to zaslouží. IKEA představila novou chytrou zásuvku INSPELNING. Navenek se neliší od už zavedeného výrobku TRETAKT, ale pod kapotou najdeme jedno významné…
A vypíná fázi nebo nulák?
Pardon, musel jsem ji znova doma zapojit. Odpustím si vtípky na nové normy a je to takto: doma mám jsem detekoval zkoušečkou napětí v levé dírce a INSPELNING měl také živou levou dírku. Po vypnutí zůstalo napětí. Jestli to bylo nějaké zbytkové neumím už zjistit, ale řekl bych, že odpojuje pravou dírku, tzn. u nás to bude většinou nulák.
Díky. Je to asi u všech stejně.
No takové Tesla vyhazuje jističe, to je ještě jiná liga… aneb koupil jsem 3 chytré zásuvky a všechny vracím
Bude mít IKEA INSPELNING aktualizaci pro podporu Matter?
Těžko říct. Zdá se, že IKEA to uchopila opačně, než by se čekalo. Místo, aby matter podporovala jednotlivá zařízení, ho podporuje celý hub. Takže vlastně přidáváte Dirigeru, nikoliv jednotlivé komponenty.