Originál článek publikovaný na: https://www.svetandroida.cz/proc-vypinat-wi-fi-mobil-telefon/
Aktivní Wi-Fi v mobilu se může stát branou pro hackery I při nepoužívání vybíjí baterii telefonu Podle některých studií má negativní vliv na naše zdraví V našich mobilech se shromažďuje nespočet citlivých informací od osobních údajů přes kontakty a fotografie až po údaje k platebním kartám. Pro hackery jsou tak čím dál lákavějším cílem. A…
- Pokud jsem připojen k falešné Wi-Fi síti, může mi být heknut telefon bez jakékoliv dalšího potvrzení něčeho?
- Na noc si rovnou dávám režim Letadlo. Mám tak klid od všeho.
- Odkládat mobil dál od postele jde proti aplikacím sledující spánek či budíkům, které budí světlem displeje.
Ohledně záření wifi sítě - máte pravdu v tom, že jednotlivé studie si protiřečí. Obecně. Co je elektromagnetické záření wifi sítě? Tok volných elektronů na frekvenci 2.4 respektive 5 GHz. Stejný druh záření je vysílání třeba rádia (bavíme se o kHz) - jen ta frekvence je o 6 řádů níže. No a když půjdeme o 5 řádů výše, tak jsme v oblasti viditelného spektra světla 10^14 Hz. A končíme na rentgenovém 10^20 Hz a Gama záření.
Wifi sítě - routery a telefony mají výkon záření 0,1W u 2,4GHz a 0,2W u 5GHz pásem. Když vezmu vyšší hodnotu to je 0,2W - jakou byste musel mít žárovku, aby svítila takto slabě? Žádnou takovou jsem nikdy neviděl.
Kvůli takto slabému záření si máme dělat starosti, když jsou kolem nás vysílače, které “svítí” v MW?
Vybíjení baterie. Ano je to zanedbatelné a kvůli 1-2% denně si fakt nedělám starosti.
K veřejným sítím se zásadně nepřipojuji. Právě kvůli bezpečnosti a učím to i všechny okolo. Nedejbože se na takové síti dívat na mobilní bankovnictví nebo do jiných opravdu cenných aplikací.
Vše co nepotřebuji během dne mám vypnuté wifi GPS bt i data, wifi zapínám jen pokud jsem doma nebo nekde kde je wifi a nemám s tím žádný problém a neřeším to jinak po vypnutí mi baterie vydrží docela dlouho až 3 dny takže nemusím být ve střehu že se mi vybije baterka
Taky nechápu lidi co mají přes noc zapnutý telefon, čemu přesně? V 23 se mi aktivuje režim nerušit a když jdu spát aktivují režim letadlo. Běžně přes noc Nechala zapnuté sítě moje ex, takže v půl 3 ráno jsem se dozvěděl že někdo přidal příspěvek na fb. Fakt úžasné, jí to samozřejmě nevzbudilo.