Změna času nám opět rozhodí biorytmus, energie už nám neušetří. A co na to mobily?

Originál článek publikovaný na: Změna času nám opět rozhodí biorytmus, energie už nám neušetří

První návrh na změnu času vznikl už v 18. století Skončení střídání se dočkáme nejdříve za 2 roky Řada iniciativ upozorňuje na negativní vliv na naše zdraví Už je to tady zase. Během posledního říjnového víkendu dojde ke změně času, a to konkrétně k posunu o hodinu nazpět. Ráno si díky tomu můžeme o hodinku…

Střídání času asi štve každého. Problém je v tom, že v létě mně prostě vyhovuje letní čas. Můžu být večer venku za světla, a protože rád fotím, je pro mě zimní období, kdy přijdu z práce třeba v 15 hodin, ale už je tma, docela utrpením. Já bych nejraděj ponechal napořád letní čas a bylo by mně fakt jedno, že by bylo slunce nejvýše ve 13 hodin. Žiju ve městě, kde se poledne zvoní o hodinu dřív, tak když chaos, tak pořádný :wink:

Ponechat trvale letní čas by však znamenalo, že v zimě by Slunce vycházelo až v devět ráno, což by rozhodně neocenili školáci, takže by to vedlo k nutnosti posunu začátku vyučování na devátou hodinu. Tento aspekt nikoho myslím nenapadnul.

Rád bych upozornil, že to, co zde nazýváte zimním časem, je správně pásmový středoevropský čas. Zimní čas je něco jiného. U zimního času je posun o hodinu zpět vůči tomu SEČ, takže oproti letnímu času je oproti zimnímu rozdíl 2 hodiny. Zimní čas používá myslím pouze Irsko a Chile.