Zamyšlení: Je pirátství v roce 2025 přežitek, nebo má své opodstatnění?

Vytvořil jste někdy nějaké dilo, o které by bylo v tomto směru zájem? Zkopíroval už někdy někdo třeba váš text na svoji stránku třeba? A pokud ano, jaká byla vaše reakce?
Ano, spousta streamerů hudby i filmů má z podstaty problémy v téhle otázce. Buď málo obsahu nebo naopak vykořisťování. Ale podkopávat duševní vlastnictví není nikdy ta správná cesta.

Nemyslím si, že to berou jako svatou povinnost, resp takových bude naprostý minimum, u drtivý většiny to bude prachsprostá lenost, stáhnou si doplněk, nebo Brave, funguje to, blokuje to, tak už na to nešahají. U BFU jim to většinou i nainstaloval nějaký IT zdatnější kamarád / příbuzný a imho ani netuší, kde se to dá odblokovat a pokud jim nějaký web nefunguje kvůli tomu správně, tak si to zobrazí v jiném prohlížeči.

Jak se pozná “slušný” web?
Ptám se, protože když jsem teď vypnul štíty v Brave na stránce SA, tak na mě vyskočily cookies, kde je sice volba “pouze nezbytné nutné”, ale její potvrzení je buď volbou PŘIJMOUT VŠE nebo NEPŘIJMOUT VŠE. To mi zrovna na první pohled slušné nepřipadá a to jde “jenom” o cookies :wink:

Taky nejsem nadšený že musíme jako weby platit další technologii z vlastní kapsy, která zdražuje a zesložiťuje provoz webu.

A když se na to podívám ze strany návštěvníka, taky by mě to štvalo, přijdu si číst článek a otravuje mě nějaký cookies souhlas. Ale bohužel tohle je nařízení pro celou EU a s tím my nic neuděláme.

A co se týče samotného cookies widgetu. Ten je naprosto v pořádku jak s legislativou, tak s etikou. Ale chápu co tím asi myslíš. “Nezbytně nutné soubory” nemůžeš odmítnout, jelikož by bez nich web nefungoval. Takže když dáš “Vše odmítnout” je to vše kromě “Nezbytně nutné soubory”. Takže takto by to mělo být v pořádku.

A teď si představ BFU, po kterém bys ještě chtěl, aby si nastavení povolení cookies zkontroloval. Jenže to už je vyšší dívčí, takže to (stejně jako reklamy) raději odmítne vše a nazdar :wink: