Xiaomi představilo parádní chytrý zámek! Má digitální kukátko a můžete ho odemknout obličejem

Originál článek publikovaný na: Xiaomi představilo parádní chytrý zámek! Má digitální kukátko a můžete ho odemknout obličejem

Xiaomi představilo nový chytrý zámek dveří M20 Pro s integrovaným kukátkem Zařízení nabízí širokou škálu možností odemykání včetně rozpoznávání obličeje Prozatím je dostupný pouze v Číně za cenu okolo 9 600 Kč Xiaomi opět dokazuje, že chytrá domácnost není jen o žárovkách a vysavačích. Jejich nejnovější přírůstek do portfolia, Smart Door Lock M20 Pro, totiž…

A umí to i zamknout a odemknout na dva západy? Myslím skutečně několikrát jakoby otočit klíčem? Nebo jen otevírat zabouchnuté dveře? Takhle už jsem dříve málem koupil něco podobného, co zamykat neumělo. Momentálně mám NUKI (ten opravdu zamyká a a odemyká) a celkem spokojenost.

Jistě to je naprosto základní funkce všech chytrých zámků.
Xiaomi zámek má vlastní i celý ,mechanizmus o kterém tvrdí, že je mnohem tišší

Všechny zámky to neumí. Některé umí bohužel jen jakoby ,vzít za kliku, zamknout a odemknout bohužel ne. Proto mě to zajímá.

Zajímavé. A neměl bys příklad zámku, který to neumí? Já se s takovým ještě nesetkal.

Třeba má to neumí.

A je to něco, co jsem chtěl. Díky systému jak klika/zámek funguje. Je naprosto tichá. A rychlá!

Aha, už ti rozumím, díky za odkaz a dotazy. Tohle je vážně potřeba zohlednit.
Laicky by se to asi dalo označit jako chytrý zámek

• který má v sobě motor a dokáže tak otočit mechanizmem zámku a odemknout (třeba vchodové dveře)
  • a chytrý zámek který motor nemá a jen propojí kliku s mechanizmem (třeba dveře hotelového pokoje)

Já vždy používat tu první verzi :slight_smile:
Ale tento Xiaomi dle instalačního manuálu opravdu vypadá spíše na ten “hotelový zámek” :frowning: 小米智能门锁M20 Pro立即购买-小米商城