Xiaomi 14T Pro: Společně odkrýváme tajemství nové vlajkové lodi (semínková recenze)

Originál článek publikovaný na: Xiaomi 14T Pro: Společně odkrýváme tajemství nové vlajkové lodi (semínková recenze)

Řada Xiaomi 14T nabízí tradičně vynikající poměr cena/výkon V redakci testujeme model Pro, jenž zaujme fotoaparáty, výkonem i softwarem V tuto chvíli je ideální prostor pro vaše dotazy Xiaomi evropský trh už několik let zásobuje svou „téčkovou“ řadou, která se stala synonymem pro dostupné vlajkové lodě. Podobně jako Samsung se svou řadou FE, se i…

Tak to jsem celkem zvědavý, jaké budou dotazy u této Xiaomi vlajky :seedling:

Ahoj tel jsem měl dnes možnost otestovat krátce na setkání xiaomi community v Praze a taky raritu mix fold 4 tak ten mě oslovil xiaomi 14.r pro bude nástupce za mou 12.t.pro ale až příští rok bohužel :+1:

Tento dotaz platí obecně pro testy telefonů a obecně se bohužel vůbec nedělá.
Jaké nabíjecí protokoly telefon podporuje? Například já mám doma asi 10 PD nabíječek od 18W do 100W… Ale ani jedna neumí VOOC nabíijení, takže bych je při pořízení třeba Oppo mohl klidně vyhodit a dostanu max 10W nabíjení.
Otestujte tedy pls, zda umí Power Delivery nabíjení a jak výkonné, případně jaký nabíjecí protokol má? A když jsme u nabíjení, ty Činy mají až 50W bezdrát, ale zkuste si sehnat nabíjčku… I když to ty telefony umí už několik lůet, tak v nabídce je jeden typ na stul a jeden typ do auta, když se nehodí, máte smulu.

To je vlastně docel fajnový dotaz, díky za něj. Tohle by si zasloužilo nejen nejenom test v rámci :seedling: “semínkové” u Xiaomi 14T Pro, ale možná i celkovou osvětu v podobě článku.

Protože kdo se v tom dnes opravdu vyzná že? Navíc trend EU je jasný, balení bez nabíječek, tak se taková osvěta bude fakt hodit.

Jj, souhlas. Může to být dost problém, protoze můžete mít hromadu PD rychlo nabijecek, telefon má v popisu rychlonabijeni a budete rádi, že to nabíjí 10Wattu. Jinak na takové testy doporučuji Fnirsi FNB58, zkoušecka nabijecek, kabelů, atd. Super věc.

1 Like

Mě zajímá Circle to search, jak rychle reaguje? Mohl bys to srovnat s Pixel 9 nebo Samsung S24?

Ahoj, VOOC je totiž proprietální protokol od Oppo, stejně je to i u Xiaomi, které má vlastní protokol. Takže dobíjet Xiaomi nabíječkou cokoliv jiného než Xiaomi zařízení je trochu za trest. Třeba Pixel 9 Pro frčí s Xiaomi nabíječkou na maximálně nějakých 17 W, co mám změřeno. Do recenze jsem každopádně doplnil nabíjecí protokoly, které Xiaomi 14T Pro umí i s nějakým testem z praxe :slight_smile:

Zatím nemohu, update s Circle to Search vyjde až v říjnu. Ale díky, určitě se na to pak zaměřím

Super, díky za info, že umí jak jejich proprietární protokol, tak PD je paráda. Díky tomu mě ten jejich nemusí trápit. 65W PD nabíječka jde sehnat v Číně už za 250Kč, teď O2 má v nabídce super malou 65W za 299Kč. Teoreticky by uměl i těch 100W přes PD, ale ty kabely na 65W a 100W ujž se opravdu liší, není to jen “tlustějším drátem a marketingem”.
Jinak bacha na to, jaké umí protokoly, taky dost podstatné. Přítelkyně má Samsung A52 a zdaleka ne všechny 65W nabíječky jej nabíjejí v rychlém režimu.

1 Like