Vyzkoušeli jsme aplikaci Počasí ČHMÚ. Co se nám na ní (ne)líbí?

Originál článek publikovaný na: Vyzkoušeli jsme aplikaci Počasí ČHMÚ. Co se nám na ní (ne)líbí?

Český hydrometeorologický ústav přinesl novou aplikaci pro sledování předpovědi Počasí ČHMÚ láká na moderně zpracované rozhraní, lepší radar či personalizované notifikace Aplikaci jsme si vyzkoušeli a přinášíme vám detailnější pohled na to, co nabízí Český hydrometeorologický ústav před nedávnem spustil novou bezplatnou aplikaci pro sledování předpovědi a dalších meteorologických údajů. S intuitivním názvem Počasí ČHMÚ…

Bohužel na Xiaomi Mi9T (Redmi K20) nelze nainstalovat.

Vyzkoušel jsem a za mě katastrofa. Neustále to nutí do zapnuté polohy, což opravdu nemám rád. Stačí mi napevno zvolená místa. Dále mi chybí pocitová teplota a pravděpodobnost srážek. Obojí velmi podstatné. K tomu chybí možnost si rychlost větru přepnout na km/h. Takže celkové hodnocení v Google Play 2,8 hvězdiček z 5 tak akorát odpovídá.

2 Líbí se

Nepodařilo se mi najít tmavý režim aplikace.
Neustálé požadavky na polohu.
Jinak slušné.

1 Líbí se

Tmavý režim to nepodporuje.

Stáhnul jsem si apku hned, jak jsem ji objevil. Prošel jsem si základní obrazovky a zase jsem ji odinstalovat. Ta, ještě stávající, byla naprosto vyhovující pro krátkou předpověď a jediným otočením telefonu jsem byl na stránce grafu, kde jsem si odečetl ve velmi přehledném zobrazení to nejnutnější, co člověk potřebuje pro nějaké kvalifikovanější rozhodování a plánování pobytu kdekoliv. Apka Meteor mně nabídla nejbližší možnou předpověď ohledně srážek a rychlosti jejich postupů pro danou oblast. Původně jsem kdysi měl nainstalovanou aplikaci od Norů, a když vyjela ČHMÚ, tak jsem ji okamžitě začal používat. Kdo jiný by mi měl poskytnou lepší předpověď, než místní služba. Ale jestli po Novém roce končí podpora zmíněné, bude mi to velmi líto…

K Novému roku zrušili původní aplikace ČHMÚ a ČHMÚ Plus. Velká škoda. Tady tahle má nyní hodnocení 1,6 hvězd z 5. Katastrofa. :frowning: