Originál článek publikovaný na: Počasí v mobilu? Tato aplikace ovládla český žebříček na Google Play!
Aplikaci pro sledování počasí by měl mít v mobilu každý V Česku momentálně letí appka počasí24 od německých vývojářů Dokáže zasílat oznámení a nechybí jí radar nebo webkamery O aplikace pro sledování počasí je zájem prakticky neustále, a to zejména během posledních týdnů, kdy se často střídaly teploty a slunečný den mohl rychle přejít v…
Vyzkoušel jsem snad desítky aplikací na předpovědi a nakonec jsem zůstal u té od výrobce mobilu a doplnil ji appkou ČHMÚ. Všechny v reálu stojí za prd, včetně milované yr.no (strefovala se do lokální předpovědi snad ve 30%) i Ventusky (kecá o srážkách jak Palacký).
Doplněno: Tak jsem to zkusil. První, co to na mě místo předpovědi vyblilo, byla reklama na Temu přes půl obrazovky. Už je to pryč.
Zkusil jsem teď po ránu tuto aplikaci, nezkoušel jsem přesnost počasí, to bych musel testovat týdny, ale jen grafický kabátek. Noo jako joo, moderní, nezaflákané, přitom dat je tam dost. Radar je plynulý, to mě zaujalo asi nejvíce.
Nicméně už jsem zvyklý roky a roky na jiné počasí a to Počasi & Radar: dešťový radar od WetterOnline GmbH. Tam je opravdu podrobné celosvětové počasí. Nabídne všechno co tato aplikace má a ještě věci navíc. Pylové zpravodajství, UV index, teplotní radar, kvalitu ovzduší. Ale hlavně mě neustále překvapuje ta přesnost počasí.
Ovšem nechám si zatím v mobilu i tu v Česku nově oblíbenou aplikaci a budu sledovat, kam se třeba ještě posune.
Za sebe můžu doporučit WeaWow, je to krásně zpracovaná aplikace s informacemi snad úplně o všem, co se týká počasí, ovzduší atd. Výhodou je taky asi 8 různých předpovědních modelů (resp. poskytovatelů dat), takže si člověk může vyzkoušet, který z nich poskytuje nejpřesnější data právě v té jeho lokalitě (u mě boduje Foreca)
A já, používám aplikaci Transparentní hodiny a počasí . Zdá se mi ze všech aplikací počasí co nejpřesnější .Má i radar ,widgety a další různá nastavení .
U Počasí24 mi chybí pocitová teplota, UV záření a možnost za poplatek vypnout reklamy, kterých je tam nechutně příliš. Co se týče radaru, mám nejraději Meteor (od Androworks), neboť v něm jde v mapě nastavit průhlednost jednotlivých vrstev. To jsem nikde jinde neviděl . Jinak používám Forecu, Accu Weather a Meteoblue, kde je meteogramový multimodel. V jediné tabulce je tak vidět předpověď podle 19 různých modelů, které lze tak porovnávat mezi sebou.
Foreca má i svou vlastní aplikaci a ta je designově zpracovaná perfektně. Za mě nejvíce intuitivní aplikace.
Používám aplikaci počasí24 asi tři týdny. Zatím je velmi přesná, hlavně co se týče předpovědi oblačnosti a deště. Jen mi na ní vadí, že si nejde zvolit libovolné místo, kde chci znát předpověď, lze to pouze podle PSČ. Chtěl bych mít možnost zvolit třeba vrchol nějakého kopce kam chci vyrazit, abych věděl, jaká bude teplota v místech kde se chci pohybovat.
No nevím, ČHMÚ má problém trefit předpověď pro Jižní Moravu a ne jak bude na nějakém kopci.