Vyber telefonu, kde sinechat poradit

Resim koupi noveho telefonu pro dite. Vzdycky jsem chodil na androidforum.cz, ale nevim, jestli jeste funguje. Poradi nekdo kde bych si mohl nechat poradit?
Diky

Ahoj, to je hodně obecný dotaz a bylo by složité odpovědět. Zkus prosím upřesnit alespoň cenový strop?

Dobry den nebo ahoj,

Nebyl jsem si jisty, jestli se sem otazka vlastne hodi, proto jsem ji neposlal uplne. Chtel bych se cenove dostat nekam kolem 5.000 Kc

Pozadavky jsou vzdy stejne: hlavne dobre funknci telefon na ty spousty her co hraji. Baterie vydrz atd ano, ale hlavne rychlost a sviznost systemu.

Tmobile mi pri prodlouzeni smlouvy nabizi: Samsung A15 (za 1KC), Samsung A35 (za 1.5k) a Samsung A55 (za 2k). Jeste tam vychazeji dobre ty jejich Tphone 2 Pro, ale to vubec nevim, co je.

Kdybych kupoval jen tak, tak jsem koukal na: Xiaomi Redmi 13 8/128, Xiaomi Redmi Note 13 8/128, Honor X8b 8/128

zaroven se mi vzdy libily telefony Poco nebo Motorola… proste je toho ted na trhu tak strasne moc, ze bych potreboval poradit…

Dekuji

Ahoj. Mozno ti pomoze toto video s vyberom telefonu

No normálně slouží komunita zatím jen jako komentáře ke článkům, ale asi už můžeme udělat výjimku. Tady máme seznam všech nákupních rádců Svět Androida nákupní rádce | Svět Androida

Pokud bys byl ochoten si trochu připlatit, tak tady máma aktualizovaný seznam TOP telefonu do 10 tis. Nejlepší telefony do 10 tisíc korun: Vybrali jsme 8 modelů ale věřím, že některé se v Blac Fryday, nebo jiné akci dají sehnat i výrazně levněji.

Třeba tady Ulovte poklady za hubičku: Náš výběr TOP Black Friday slev na elektroniku!

Osobně bych ale využil této akce a koupil si Google Pixel 8a Češi, O2 neskutečně zlevnilo Pixel 8a! Stojí pod 9 tisíc a nadchne foťáky i systémem

Diky moc. Kdyby to bylo pro me, tak bych priplatil. Ale detem mobily porad padaji a myslim, ze pres 5.000 bych nechtel jit…

Chápu, touhle podstatnou informaci jsi možná ale měl začít :slight_smile:
Kolik dětem je a na co nejvíce mobil využívají?

:slight_smile:
Synovi je ted 13 a prakticky nejvic na koukani na videa a hry, takze primarne potrebuju neco se sviznym systemem a predpokladam alespon 6 GB ram.

Pokud opravdu kouká primárně na videa, zaměřil bych se spíše na velikost displeje a kvalitnější zvuk.

Souhlas, proto hledam neco s velkym dobrym displayem ale i procesorem a RAM na hry. Po cem bych se tedy v ramci do 5k mel podivat?

Rád bych ti poradil, ale dělá se to velmi těžko pokud nespecifikuješ přesně potřeby. Telefonů jsou tisíce. Stejně tak i potřeba uživatelů.

Pokud ti máme opravdu kvalitně poradit a nemá to být “střelba na slepo”. Věnuj prosím i ty chvíli pro definicí potřeb uživatelů (dětí), pro které telefon kupuješ :upside_down_face:

Jasny, chapu. Je to jak jsem psal na zacatku:

Rad bych se dostal nekam do 5.000 kc a vetsinou dokazu najit nejaky dobry kus, ktery na rok, dva moje dite uspokoji :slight_smile:
Vetsinu casu opravdu jen primarne hraje hry, takze me nezajima fotak, ale spis prave kvalitni procesor, vyssi RAM a celkove sviznejsi operacni system. Jakykoli jiny pozadavky vlastne nemam, na vse ostatni mu staci ten telefon jako takovy.

Takze bych chtel asi poradit podle toh, diky moc

Ahoj,

Za mě tyhle čtyři modely:

CMF Phone (1)
je to telefon od Nothing, docela fajn kousek. Jo, nemá NFC, ale pokud tvoje dítě nepotřebuje platit telefonem, tak to není problém. Má super AMOLED displej a Nothing OS je fakt příjemný systém - žádné zbytečnosti navíc. Má taky slušnej hlavní foťák, ale nemá ultrašíro. Naopak umí ale natáčet 4K video což není úplně běžný v týhle cenovce a má dost solidní Dimensity 7300 čip, kterej si s hrama poradí v rámci možností poradí.
:dollar: — > 4 626 Kč

Samsung Galaxy A25
klasika od Samsungu, víš co čekat. Má NFC, bude dostávat dlouho. Jen ten procesor není tak výkonný jako u CMF, má bohatší výbavu foťáků.
:dollar: — > 5 190 Kč

Motorola G54 5G Power Edition
tenhle bývá často v akcích za dobrou cenu. Čistej Android a slušnej čip. Baterie drží fakt dlouho, ale má IPS displej, ne AMOLED jako ty předchozí dva.
:dollar: — > 4 999 Kč

Záleží, co je pro tebe důležité. Já bych asi šel do toho CMF Phone, pokud tvoje dítě nepotřebuje to NFC. Má nejlepší výbavu za ty prachy :slight_smile:

Ještě by možná stálo za zvážení Xiaomi Redmi Note 13 Pro (5 249 Kč), taky má skvělej displej a dobré foťáky, čip taky není špatnej. Má ale HyperOS, což je specifická nadstavba a ne každýmu vyhovuje. Mně osobně nevadí, ale vím, že ne každý to tak má.

O CMF jsme psali nedávno článek: Absolutní bomba pod 5 tisíc! CMF Phone 1 láká na skvělé parametry a excelentní výdrž

1 Like

Díky @Carny10 za doporučení.
@Slepytchee Podělíš se s námi, co jsi nakonec vybral a proč?

Diky moc za rady. Dival jsem se na moznosti a ten CMF se mi vazne libi (sam mam Nothing 2), jen mi asi vadi, ze neumi NFC, protoze to syn pouziva…

Delal jsem si finalni vyber a jestli nekdo muze kouknout, budu rd, kdyz poradi, ktery z techto je nej:

CMF Phone (1)
Xiaomi Redmi Note 13 PRO
Samsung Galaxy A25
Motorola G54 PE
OnePlus Nord CE 4 Light

Nejak si uplne neumim mezi temito vybrat. Kdyz to zjednodusim, a reknu ze je primarne na hry, ktery byste koupili? Myslim, ze to uprednostni vic nez fotak atd…

Dekuju moc

1 Like

Tak jsem to zuzil na dva modely:

Xiaomi Redmi Note 13 PRO
a
Samsung Galaxy A25

A prakticky jediny rozdil mezi nima vidim v 5G (Redmi nema, Samsung ma).

Tak se chci zeptat, jestli je to tak zasadni, nebo ne. Ja takovy telefon mam, tak bych spis volil, ze ano, ale necham si poradit…

Diky moc

Snažili jsme se za redakci poradit co nejvíce. Ale čas nám nedovoluje věnovat tomu další čas. Třeba poradí někdo z komunity. Držím palce při výběru.