Vdechněte starému telefonu nový život! LineageOS 22 přináší Android 15 i na 8 let staré modely

Originál článek publikovaný na: https://www.svetandroida.cz/lineageos-22-android-15-novinky/

LineageOS 22.1 přináší nejnovější Android 15 a nový hudební přehrávač Oficiální sestavení je dostupné pro více než 100 zařízení včetně Pixelů Vývojáři hlásí nejsnazší přípravu nové verze za několik posledních let Oblíbená komunitní ROM LineageOS dostává významnou aktualizaci. Verze 22.1 je postavená na Androidu 15 QPR1 a přináší řadu vylepšení. Vývojáři navíc hlásí, že jde…

U těhle rom mi vadí fotoaplikace. Výchozí, co tam je, je tragická oproti těm, které jsou v originálních rom výrobce. Když jsem Lineage používal, tak na store nebyla žádná fotoaplikace, ani placená, která by využila plně potenciál HW včetně různých SW možnosti v pořizování fotografie. Gcam a jeji porty fajn, ale většinou nesly všechny ohniska, nebo selfie, nebo při přepínání ohniska aplikace spadla. Zkoušel jsem kde co. Nevím jaká je aktuální situace. Jistě to taky bude fungovat na každém modelu jinak spolehlivě. Jinak mi Lineage vyhovovala. Jednoduchá a spolehlivá. Co chci, si doinstaluju.

@Franta_Vomacka Já osobně používám AGC Gcam, pokud chci dobré detaily v přiblížení a port MIUI kamery, pokud chci dobrý PRO režim či dlouhou expozici a podobně.

Jinak, Lineage už jsem mnoho let nezkoušel, ale aktuálně jsem velmi spokojený s PixelOS.

Před měsícem jsem po ~7 letech nuceně upgradoval z Samsungu A320FL (ROM crDroid) a Pixel 4a. Pořád si nemůžu zvyknout na neprakticky velký displej a ovládání gesty, které jsou zvlášť s omrzlými prsty “super”…

Každopádně instalace altROM byla skoro automatická - žel crDroid nemá pro Pixel 4a ofiko podporu a existuje jen jako hobby projekt developera, co se uživatelsky seknul u A13

Takže jsem přešel k Lineage a na 2 pokus se mi instalace povedla…

Aktuálně mám LOS 21, ale před 5 minutami dropla aktualizace na LOS 22, takže jen co tohle dopíšu, jdu stahovat…