Originál článek publikovaný na: Udělejte tečku za Tečkou, je tu EZKarta | Svět Androida
V červenci 2021 byla vydána aplikace Tečka Sloužila k uchování očkovacích certifikátů proti COVID-19 Dnes je přežitá a přichází její nástupce Bylo nebylo, v jedné zemi se rozmohla strašlivá choroba, proti které lidi chránilo pouze kouzlo černého mága Pichavce a kdo nebyl chráněn kouzlem, nesměl ani na pivo do krčmy. A protože nikdo jen tak…
K čemu to je, když je tam jen poslední očkování proti Covidu, které už nikoho nezajímá? Odpověděl bych si sám, ale nechci na sebe mluvit sprostě…
Ani za mega proč bych si to měl instalovat to už chystají další vymyšlený nesmysl?
Ať si o covidu teď myslíme, co chceme, tak 2 lidi v mém okolí se s ním skutečně dostali na JIP a tam umřeli. Takže bych si z toho srandu nedělal. Problémy byly na celém světě a až teda všichni “slabí” umřeli, tak už je z toho jen zábava? K zamyšlení.
Srandu si rozhodně nedělám kvůli němu mi umřela máma jelikož nemohla chodit na pravidelné kontroly, zkrátilo ji to život o 1 rok takže vím o čem mluvím
To bylo k článku, ne k Vám.
Jiri Novotny: Je vždy smutné, když zemře někdo blízký, to je jasné. Ale když to vezmu z pohledu naší 8 miliardové společnosti, podívám se oficiální covidové statistiky, zhodnotím jak obrovské ekonomické škody byly napáchány přijatými proticovidovými opatřeními, tak nemůžu jinak, než zhodnotit, že všechna ta opatření byla milionkrát více poškozující společnost na CELÉ naší planetě, než nějaký covid, který NIKDY nebyl pro naši společnost nějakou hrozbou (opět viz oficiální statistiky).
Omlouvám se, pokud vám přišlo, že si dělám srandu z Covidu. Sám mám v sobě 5 dávek, jsem v rizikové skupině. Pouze jsem podal trochu úsměvným způsobem historii. Ale že ta aplikace teď nemá úplně smysl, je věc druhá. Ať proto, že někdo bere Covid s rezervou, nebo proto, že nechce řešit jakékoliv vakcíny. Ten nápad není úplně marný, ale jak i píšu, když jsem letěl do Koreji, zeptal jsem se doktora, co potřebuju.
Dají se informace o očkování zobrazit i nějak mimo tuhle aplikaci? Například v Portálu občana?
Ano dají, přes identitu občana se dostanete na Očkovací portál.
Připadá mi to nesmyslné, úmyslně omezit možnost aby tam byla všechna očkování je prostě na hlavu. Takhle to nemá žádný praktický význam
@Jiri_Kuchta ono se to časem zaplní. Proč tam nejsou starší očkování, nevím. Napadá mě, že se neregistrovaly online a mohlo by tam něco být a něco chybět a takový stav by mohl být ještě horší, než když tam není nic. Ale to spekuluju. Článek byl o něčem jiném.
Ještě je šikovná věc, že v aplikaci jsou Moje spřažené osoby, takže vidím, proti čemu a jakou vakcínou je naočkovaná moje dcera, což v očkovacím portálu nevidím, ale přiznávám, že jsem v něm moc neslídil.