Spadla klec! Google Chrome právě zabíjí populární blokátor reklam

Originál článek publikovaný na: Spadla klec! Google Chrome právě zabíjí populární blokátor reklam

Google Chrome ukončuje podporu pro rozšíření využívající Manifest V2 Významně je tím zasažen populární blokátor reklam uBlock Origin Uživatelům se nyní automaticky vypíná, za dobu existence nasbíral desítky milionů stažení Google Chrome dává ruce pryč od Manifestu V2 (platformy pro rozšíření), což nyní silně ovlivnilo populární blokátor reklam uBlock Origin. Ten si z oficiálního obchodu…

Chápu, že blokovače reklam budou asi nejvíc diskutované, ale mě víc pálí věci jako nativní rozšíření a nebo Tampermonkey, což je super způsob, jak si přizpůsobit stránku tomu, jak mně vyhovuje (např. na stránce restaurace, kam chodíme na obědy, se text automaticky odscrolluje na aktuální den). Je spousta velmi užitečných rozšíření, které nejsou nijak kontroverzní.
Ohledně reklamy zrovna to vždycky půjde obejít, schválně nebudu psát jak, ale jak píše Adam v článku: čím víc se bude reklama blokovat, tím méně zdrojů budou mít zajímavé projekty. A pokud někam chodíte číst články, je fér na činnost projektu přispět.

Tak výhoda je ta, že Chrome není jediný prohlížeč na světě.

3 Likes

Přesně tak a ještě že mám Adguard :slight_smile:

1 Like

Používám adguard VPN a jo, jsem spoko.

1 Like