Síť Najdi moje zařízení čeká expanze. Víme, jak toho chce Google docílit

Originál článek publikovaný na: Síť Najdi moje zařízení čeká expanze. Víme, jak toho chce Google docílit

Reklama Google možná zavede více automatických registrací pro svou síť Najít moje zařízení Automatickou registraci by mohlo iniciovat přistoupení k poloze nebo synchronizace polohy zařízení Google bude po zavedení změn posílat vysvětlující e-maily Síť Najdi moje zařízení je odpovědí Googlu na AirTag od Apple, SmartTag od Samsungu a další podobné vyhledávací sítě. Protože je Google…

Souhlasím ať to přenastaví, nastavil to na :poop::grinning_face: já si to tehdy hned zapl ať třeba pomůžu​:slightly_smiling_face:

Chápu to dobře, že místo aby Google hledal řešení napříč všemi Androidy už v AOSP, tak to bude pořád s nutností mít aktivní účet Google v zařízení? Samsung svůj píseček, Huawei svůj píseček, apod.? No tak příště :smiley:

Tak zrovna s tím v tomto případě asi problém nemám. Musíš ta zařízení nějak identifikovat, seskupit podle majitele apod. Navíc Android bez Google účtu je pro mě nepředstavitelný.

2 Líbí se

Chápu správně že google tuto funkci aktivuje a zaregistruje sám bez souhlasu uživatele i když tuto funkci má vypnutou, deaktivovanou? Není to zásah do soukromí?

Naopak dává to smysl. A bez google účtu dneska uděláš co? Asi nic.

Naopak, všechno co chci a Google mi vůbec nechybí. :smiley:

1 Líbí se

Zařízení mají spoustu identifikátorů, ID operátora, MAC adresy, výrobce - řada - model - SN, tam bych problém nehledal. A uživatele lze identifikovat podle jakéhokoliv emailu, kde bude i ověření. Pro mě je zase nepředstavitelné, být závislý na takovém molochu a argumentovat v roce 2025 tím, že něco nejde. Jak jsi dopadl s těma fotkama nebo co jste to řešili nedávno?

Bez google účtu mobil funguje bez problémů, aktualizace a vše ostatní jede jako po másle jelikož mám v mobilu i xiaomi účet a vše se aktualizuje z jejich obchodu a pokud člověk ví tak se bez toho obejde jak píše pán níže

Jistě nemít google nemá xia nic ty chytraku. Přijde mi že trošku nevíš o čem pises. Pak mi napíšeš že máš xia účet. No to je výhra :smiley: dobře jsi mě rozesmál. Ale tak chápu. Aktualizace chodí jak po másle a nic neopravují u xia to je pecka no.

1 Líbí se

Jaký zásah do soukromi? Však si to můžeš vypnout :person_facepalming:t3: a co dělá Čína? Ta bere vše co chce a nikoho se neptá :smiley: hoši vy perlite.

1 Líbí se

A západ jen kecá jak vše mají v pořádku ale dělají to úplně stejně jako Čínan jen to obalí omáčkou :joy:, věčně mají nějaký problém, úniky dat, cenzura atd…

Ano tohle vždy napíše ten kdo má xia za 3k a bude se ti hádat. Tím končím pane.

Jen konstatuji pane bohužel pravda občas bolí :hand_with_fingers_splayed::+1:

Jojo ta pravda vás musí hodně štvát co? Tak si dal používej Číňanka :smiley: ta pravda je bohužel na mé straně kolego.

1 Líbí se

Každý máme jiné názory a já za svém stojím Google není důležitý když si člověk umí poradit tak ho není potřeba