Originál článek publikovaný na: Šikovný kapesní kompresor od Xiaomi míří do Evropy! Je rychlý a má super výdrž
Xiaomi do Evropy vyšle vylepšený model šikovného kapesního kompresoru Nabízí o poznání vyšší výkon, nafouknete s ním jízdní kolo i pneumatiku Pyšní se i delší výdrží, na jedno nabití si poradí se 16 pneumatikami V průběhu letních prázdnin Xiaomi ukázalo nový kapesní kompresor. Model Portable Electric Air Compressor 2 Pro je vylepšenou variantou oblíbeného gadgetu, který…
Dobrý den.
Na kolo mi to dává aspoň trochu smysl jedině při dlouhých cestách jako powebanka a nouzové zadní světlo. Model Pro je proti předchůdci titiz nejen větší, ale hlavně i skoro 2x těžší. Skoro kilovou pumpu prostě s sebou asi chce vozit málokdo.
No a přednastavený režim pro jízdní kolo je zcela k ničemu, ačkoliv to v článku prezentujete jako výhodu . Mělo by to možná smysl, kdyby šlo uložit do paměti několik různých hodnot pro různá kola, a mělo to i vyšší tlak, aby se tím daly upravovat tlaky ve vidlici a tlumiči. A ideální by bylo, kdyby to dokázalo fouknout velký objem vzduchu najednou, aby se s tím daly nahodit bezdušáky.
Když to srovnám se svojí Dual Pressure pumpičkou, která mě před pár lety stála asi 900 Kč, váží cca 200 gramů a dokáže nafouknout jak duše a pláště, tak i vidlice a tlumiče, a většinou se s ní dá i nahodit bezdušák, tak prostě není co řešit.
Za mě tedy: do auta dobré, na jízdní kolo zbytečné.
Tak tohle taky není primárně pro pumpičkáře ale pro autíčkáře, do přihrádky na rukavice se to pořád vleze i s těma rukavicema s prstem v nose.
To je mi jasné, vizte mou poslední větu. V článku je ale zmiňované to použití i pro pumpičkáre, a vyzdvihována nesmyslná automatika.