Originál článek publikovaný na: Zapomeňte na papiňák. Je tu špičkový elektrický hrnec Xiaomi
Tlakový hrnec je neodmyslitelným pomocníkem při vaření Moderní Papinův hrnec představuje nyní Xiaomi Je elektrický, pojme 4,8 litru a má netušené funkce Vaření v tlakovém hrnci dokáže ušetřit spoustu času, zefektivnit vaření a polévky z něj mají mnohem poctivější chuť. Skvěle v něm uvaříte i tuhé hovězí a řada hospodyněk na něj nedá dopustit. Xiaomi…
Chtěli jsme to vyzkoušet a že zvědavosti jsme koupili Sencor SPR 3600WH. Používáme ho chvilku a zatím jsme spokojení. Velká úspora času a energie.
„Pokud potřebujete vařit více jídel naráz, můžete hrnec jednoduše vyjmout a použít ten druhý. Ani jeden se nicméně nehodí na běžné vaření – oba patří výhradně do Xiaomi papiňáku.“
To jsem nějak nepobral. Když jeden z Xiaomi papiňáku vyjmu, tak jak si v něm mohu současně uvařit něco dalšího, když patří výhradně do Xiaomi papiňáku?
Těch 70kPa je asi spíš přetlak oproti běžnému atmosférickém tlaku jenž činí jak známo 101,325 kPa. A mám takový dojem že běžný tlakáč těch 70kPa tohoto “zázraku” překonává i 2x, tedy bude rozhodně vařit rychleji…
Takže buď kecám já, anebo máte špatně podklady vy, anebo se počítá s tím že tomu nikdo nerozumí ale hlavně napsat hezkou omáčku na podporu prodeje…
V papiňáku jsou totiž dva totožné hrnce. V jednom uvaříte a hotové jídlo dáte stranou, druhý můžete ihned použít na přípravu dalšího pokrmu.
Hezký den, máte samozřejmě pravdu. Tady je rozdíl spíš v tom, že teplo se nešíří jen zdola, tedy typicky od sporáku, ale ze všech stran. A hrnec si také dokáže sám lépe regulovat teplotu i tlak - takže nemusíte jako u klasického papiňáku stahovat ohřev z maxima hned v okamžiku, kdy začne vařit.