Originál článek publikovaný na: Další zklamání? Ani Samsung Galaxy S27 Ultra nemusí dostat nový hlavní fotoaparát
Samsung Galaxy S27 Ultra má údajně zachovat stejný hlavní fotoaparát jako předchozí generace Vedení společnosti mělo zrušit plánovaný upgrade na větší 1/1,1″ snímač kvůli nákladům Čínská konkurence mezitím přejde na nové 200Mpx senzory od Sony a OmniVision Sony sice před pár dny představila svůj první 200Mpx snímač a vzápětí svou alternativu ukázal také OmniVision, avšak…
Tak třeba na to taky dojedou. Čína jede o tom žádná ještě kdyby tak vylepšili OS a nebyl to takový brak tak nemám o čem uvažovat. Zatím Samsung nechám. Další roky se uvidí. Však oni se musí vzpamatovat když to lidi pak kupovat nebudou. Jenže zatím kupuji.
Kvůli nákladům je fakt vtipný důvod. Vždyť Samsung už několik let recykluje u Ultry pořád ten samý HW, tak jaképak náklady? Naopak logicky je to musí vycházet čím dál lépe, jediné, co inovují, je čipset, ten je samozřejmě mezigeneračně dražší, ale i tak. Ultra je každý rok o něco dražší, ale upgrade téměř nulový, navíc si ještě vyrábí jak displeje, tak fotosenzory, tím taky ušetří. Holt si hrají na Apple a snaží se o co největší profit, o zákazníky jim prostě až tak nejde, resp. svým postavením arogantně spolíhají na to, že jsou přece značka a lidi to kupují už jenom kvůli tomu (což má Apple taky společné). Je mi z toho smutno, S24 Ultra je výborný telefon, ještě si ho chvíli nechám, ale Samsung mě prostě k upgradu neláká neb nemá čím
No já nakonec letos přešel z 24U na 25U ale příští rok to asi ozelim. Jinak letos je to zase posun ve fotkách i když jsou stejné fotomoduly. Asi sw dělá divy ale závěrka je lepší a dečka v pohybu konečně nemám rozmazané jako u S24U nebylo to nejhorší to ne ale teďka je to ok. A hlavně to držení v ruce je super. Takže nakonec jsem měl možnost za drobné pořídit S25U a nelituji.
Jinak co chceš pořídit jiného? Chci stylus bez něho už nechci mobil neskutečně jsem si na něj zvykl. Pak nedávno jsem měl v ruce vivo x300 pro ten hnusný fotomodul na zádech je šílený. Fotky jsem si mohl vyzkoušet a žádná hitparáda se nekonala. Další vec, tak špatně držet mobil v ruce sem ještě neviděl. OS vychvalovany a za mě hrůza. Zlaté UI. Xiaomi to je skoro to samé. Všecko to hřeje neskutečně. Takže co? Co koupit dal? Pixel? Taky mě ten čistý A vůbec neláká a plno věcí rád nefunguje. Samsung má AI zmaklou super. Češtinu která chybí mi vynahradila Gemini takže mě nechybí fakt teďka nic. A fotkama jsem max spokojen.