Samsung prý zmrazil vývoj fotoaparátů na 3 roky. Místo toho se soustředí na AI

Originál článek publikovaný na: Vlastníte Galaxy S25? Gratulujeme, máte prý stejný foťák jako budoucí S27

Reklama Samsung údajně neplánuje výrazná vylepšení fotoaparátů u vlajkových modelů až do řady Galaxy S28 Za rozhodnutím stojí posedlost tenkými telefony a finanční tlak z jiných divizí Samsungu Konkurence mezitím masivně investuje do větších a lepších fotosenzorů Jestli jste při pohledu na specifikace fotoaparátů v nových modelech Samsung Galaxy S25 trpce polkli a řekli si…

Tohle mi ani nevadí. Fotoaparát je více než slušný a pro lidi, kteří fotí do rodinného alba fakt dostačuje. Netřeba se honit za něčím lepším a spíše uvítám AI funkce, než lepší foťák.

Naopak když vidíš jak jim ujíždí vlak tak jako fanda téhle značky jako další stroj místo mého S24U už Samsung fakt nebude. Bohužel. Nějaké Si mě nezajímá.

Periskopický objektiv nebyl u Samsungu revoluční ale jen reakce na konkurenci Huawei který s tím přišel jako první. Tehdy právě on nutil Samsung přinášet nové věci. Od dob amerických sankcí na to Samsung zase kašle. A bohužel ani jiná čínská konkurence kterého ho začíná předbíhat ho zatím nedonutila ke změně.

Hmm, prý… Jedna babka toto povídala už před léty, a proto jsou vylepšení foťáků ve vlajkových lodích Samsungu už dlouho jen s minimální inovací. Ostatně ten jejich zastaralý a v dnešní době docela mizerný 3x foťák prochází kritikou už dost dlouho, ale Samsungu to očividně až tak moc žíly netrhá.

Takže od roku 2022 víceméně žádná zásadní změna a další dva roky to stejné v bleděmodrém. Jestli se toto potvrdí, tak doufám, že si to Samsung pěkně sežere v prodejích. Na druhou stranu, mám půl roku S24 Ultra, takže minimálně za čtyři roky začnu pokukovat po něčem novém. Za tu dobu se může v mobilním odvětví stát spousta věcí. Třeba se Nothing více rozroste.

1 Líbí se

Pak zase je pravda že když jsem měl v ruce jiné vlajky tak kromě pixelů ty fotky stály za ho… I ohledně toho zoomu takže asi ví co dělají. A záleží co mají za priority. Já jsem už dlouho dobu rozmyslenej že bych klidně ten pixel zkusil. Uvidíme. Zatím vše na S24U šlape jak hodinky. Zase pixel a čistý A mi moc nevoní.

Taky to tak vidím. Jsem docela rád že jsem nekoupil letošní S25U jako ovce akorát bych byl nas … No když vidím OS toho nothingu tak do toho bych asi nešel. Na Samsungu mám už vše přes goodlock krásně nastavené jak chci já a vím že jinde to takhle fakt nejde. Tohle mě dost drží u téhle značky. Hodinky vše funguje na jedničku to se u činy vubect říct nedá. Uvidíme jak píšeš co bude dále.

No, já teda vidím značný úpadek v kvalitě fotek právě díky AI, i v porovnání mezi mou starou S23 Ultra a mou nynější S24 Ultra. AI fotky prostě totálně kazí a i když fotku vyfotím, tak vypadá skvěle jen pár sekund na displeji během procesu zpracování. Jakmile je post-processing dokončen, tak je i fotka totálně domršená. Nejvýraznější zhoršení je vidět u fotek krajiny během slunečného dne s krásnou modrou oblohou. To pak i má prastará S5 dělá hezčí a barevně věrnější fotky.

A ano, zkoušel jsem nastavovat i zcela vypnout jakýkoliv post-processing v nastavení foťáku i v Camera Assistant, ale tohoto úmyslného poškozování fotek se prostě nejde zbavit. O extrémních rozdílech v barevném podání různých čoček (0,6x, 1x i 5x) právě s tou 3x raději ani nemluvě. Když člověk plynule zoomuje, tak nejednou obraz z té 3x vypadá, jakoby člověk nechtěně zapnul nějaký barevný filtr. AI ovšem kazí fotky skrz jakoukoliv čočku. Zlatá S23 Ultra, a třeba v porovnaní fotek z iPhone je S24 Ultra opravdová ostuda. Ač jsem zásadně proti iPhone telefonům a zarytý dlouholetý fanoušek S série od Samsungu, tak musím nerad uznat, že v tomto je Apple o několik tříd úplně jinde.

Tak to pak vidíš asi špatně já měl nedávno v ruce IP 15 pro a porovnávak jsem fotky s ním a to co z něho lezli je katastrofa. To samé má otec doma S23U a já S24U aa ty fotky jsou prostě u mě lepší. A to nemluvě o tom jak fotím děti atd. On skoro vše maznute já vs krásně čisté. Takže nevím v čem je S23U lepší max v zoomu ale i ten má S24U parádní. Mám v okolí dost S23U a ty fotky prostě z toho lezou horší jako z S24U
Jinak mám vše nastaveno před kamera Asist. A s tou starou S5 jsi mě dost pobavil ten byl jako že hodně dobrej :smiley:

No tak to asi hůř vidíš ty, co se týče těch nových vyšších tříd iPhone telefonů.
Při své práci i koníčcích fotím často stejná místa - krajinu či památky i s lidmi, a to co jsem fotil na S23 Ultra bylo za denního světla vše mnohem lepší. 5x zoom vs 10x zoom neřeším, jelikož fotím převážné na hlavní fotoaparát (1x) a ty barvy jsou opravdu často dost hrozný. Ostatně je pravda, že po aktualizaci i té S23 Ultra na UI 6 s AI mi ta AI mršila fotky i na něm. Je teda možný, že porovnáváš už zmršený fotky z S23 s těma zmrsenyma z S24. S24 má lepší fotky jen za šera a za tmy, případně při portrétu nebo při detailu přes 5x čočku.
Nejnovější iPhone má plno klientů a pokud fotím je na jejich telefon, tak se nestačím divit jak věrně podané fotografie z toho lezou.

Ani samozřejmě a proto všichni kolem mě a xlidi na iphone fotky nasávají co leze z 1x. Docela jsi mě tímhle fakt pobavil. Jinak dal jsem tvůj spis přečíst třem lidem více jsem teďka nesehnal a docela se pobavili. Nejvíc tím kdo potřebuje brýle :smiley: pak asi máš problém :slight_smile: tak si svou vychvalenou S23U nech já zase zůstanu u své S24U která nemá ten marný shuterlag jak tvá :wink: ale o tom zase někdy jindy. Jinak ty barvy jsou na 24U naprosto ok ale tak to až po návštěvě očního kolego. Jablkofans

Ehhh, vidím, že umíš lépe psát něž číst. Ono to určitě ani s tím zrakem nebude ve tvém případě úplně OK. No ale když máš ten pocit, tak si žij v tom co tě nejlépe dokáže uspokojit. Je pravda, že lidé vetšinou žijí ve své sociální bublině, aneb jak se říká svůj k svému. Takže reakce ani těch ostatních zrakově či duševně postižených z tvého okolí mne nijak nepřekvapuje.

Tak to už bude dohromady za konkurencí 6 let?
Ano aby vlajka S25 fotila hůř třeba než minulá generace Pixelu 8A za polovinu to už je něco

Tak ty máš ty oči úplně šikmé jo jistě hůře jak 8a to jsem si mohl nedávno ověřit :smiley: hlavně to jejich HDR které ty barvy totálně nezvládá co.

Ano pane jablkofans okolí a xlidi se tvému výplodů vysmáli. Nech ať máš dobrý pocit z toho co jsi tu napsal. Hezké vstávání a hodně hezkých snů s jablko přístrojem ty brepto.

“Vypadá to, že až Galaxy S28 v roce 2027”

Galaxy S28 vyjde, logicky, až v roce 2028. LOL.

Tak to ty své kamarády v ústavu pozdravuj – Napoleona, Kryštofa Kolumba, Vinnetoua a samozřejmě nezapomeň na Cézara s Kleopatrou, až je zas uvidíš kolem jezdit na jednorožcích.

Už podle tvé profilové fotky budeš synku jistě nestranný :joy:
Je dobře že jsi spokojený s tím co jsi si koupil