Originál článek publikovaný na: Samsung Galaxy S25 Ultra v testu: Proč se (ne)vyplatí upgrade z S24 Ultra
Reklama Samsung Galaxy S25 Ultra je jedním z nejvýkonnějších telefonů současnosti Nárůst výkonu ve srovnání s předchozím modelem je asi 25 % Novinka překvapí i fotoaparátem Samsung Galaxy S25 Ultra přichází na trh jako nová vlajková loď jihokorejského výrobce. V našem detailním testu jsme porovnali výkon, fotoaparát a praktické využití oproti loňskému modelu Galaxy S24…
Díky Libore skvělé porovnání. Letos to oželím a zůstanu na 24U.
Takový lehký facelift. Upgrade nestojí vůbec za řeč.
Podle mě záleží na tom, co kdo na mobilu používá. Hráči to možná poznají, pokud je tedy poznat rozdíl mezi bambilión fps a bambilión + 1000 fps…
Třeba foťák je v této chvíli spíš rozporuplný. Pro mě je to krok správným směrem, pro spoustu lidí naopak.
Svým způsobem je to dobře. Ty ušetříš za upgrade a kdo se v S25 Ultra najde, bude mít skvělý telefon. A spokojení budou všichni.
A krok v čem přesně? Ten design zaoblení beru, ale ty foťáky podle mě víc nevymačknou ani lepším procesorem. Pokud Samsung v budoucnu nezmění optiku, tak se to o moc dále neposune. Nemyslíš?
Dle mého názoru se řada Ultra stala podobnou ostatním modelům a ztratila prémiový design.
Co mě ještě vadí je vyvážení barev v interiéru. Už od S23U. A to například povrch stolů - různé barvy dřeva nesedí.
To vypadá jak když vezmou původní nastavení z předchozího modelu a zkopírují ho do nového.
Jinak příště u S26U se bude muset Samsung snažit.
Protože vyměnit CPU a jednu foto čočku…bude to stačit ?
Některá Čína už začíná ujíždět ve fotoaparátech a dobíjení a ta chystaný už i v displeji.
Nemám s barvami v interiéru vůbec problém na S24U, to jsem se nestačil divit jak tohle vyhodnocuje vychvalovaný pixel. Takže za mě ok. Pak ta Čína co tu vychvalujes stačí chvíli používat. Ten rozdíl v Sw a podpoře je neskutečný. Čína dost mimo. A to jejich nabíjení to fakt nezachrání.
Zdravím
Jenom podotknu, že s25 ultra je první vlajkou, kterou otevřete kukučem i při minimálním světle.
Tak to mi každý rok vadilo, dost drahý telefon a rozpoznávání obličeje byla naprosto zbytečná funkce.
(příspěvek smazán autorem)
To samé mi funguje i na S24U.
Super porovnání, díky za něj. Jde poznat, že reálnější podání barev je pouze softwarová záležitost. To by klidně mohlo přijít i na S24 Ultra s aktualizací na One UI 7.0.