Originál článek publikovaný na: Samsung se naučil používat okamžitý hotspot. Ukážeme, jak ho aktivovat | Svět Androida
Reklama Okamžitý hotspot umožní sdílet internet automaticky mezi spárovanými zařízeními Novinka funguje na telefonech Galaxy s One UI 7, nejen na řadě Galaxy S25 Funkci musíte ručně aktivovat, je v nabídce poněkud schovaná Hotspot je funkce, která umožňuje sdílet připojení k internetu pro jiná zařízení. Dá se využít třeba v situaci, kdy máte neomezená data…
Pokud má být jedno jediné kliknutí mírně obtěžující, tak naše civilizace nemá budoucnost.
Alespoň že nastavení popsané ve třech odstavcích obtěžující není
A to nejde pomocí rutin?
Mám v autě Carlinkit. V mobilu jsem nastavil rutinu, že když se můj mobil připojí přes BT k infotainmentu auta, tak se spustí sdílení dat (WiFi hotspot).
A jelikož Carlinkit zná můj WiFi hotspot, automaticky se na něj připojí a je na netu.
Když opustím auto, Carlinkit se odpojí a po několika minutách se v mobilu vypne WiFi hotspot, protože nemá k sobě připojené žádné zařízení.
Ano, nastavení je krapet složitější, ale pak to funguje a není s tím starost.
Nebo jsem nepochopil k čemu je okamžitý hotspot určen?
Pixely třeba nemají vestavěné rutiny. Vlastně většina mobilů nemá rutiny. Navíc to není vlastně ani primárně pro auta, ale třeba když jsi ve škole, vytáhneš tablet a nemusíš na mobilu aktivovat hotspot, všechno je automatické.
Píšeš z tlačítkové Nokie?
Bude to znít sobecky, ale “no a?” že Pixely a ostatní značky nemají rutiny? Článek je přeci o Galaxy S25 a One UI 7 na dalších Galaxy mobilech. A rutina by se pouštěla na Galaxy. Příjemci s čímkoli se jen připojí na WiFi hotspot. Rutinu nepotřebují
Měl jsem na mysli to, že na chytrém mobilu denně uděláme tisíce dotyků (i když už i psaní písmen začíná ustupovat a texty mnoho lidí už namlouvá), takže jedno kliknutí navíc nemůže přece nikomu vadit.
Aha sorry, mně trochu splynula předchozí debata o zbytečnosti té funkce obecně s tvou reakcí. No pořád můžeš mít jedno zařízení od Samsungu a druhé od jiného výrobce a pak se to hodí.