Redmi Note 13 Pro 5G je ideální náhradou za Redmi Note 10 Pro! Proč se vyplatí přejít?

Originál článek publikovaný na: Redmi Note 13 Pro 5G je ideální náhradou za Redmi Note 10 Pro! Proč se vyplatí přejít?

Xiaomi v lednu uvedlo řadu mainstreamových modelů Redmi Note 13 Model Redmi Note 13 Pro 5G může být ideální pro spoustu Čechů se staršími mobily Je ideálním adeptem na nový telefon uživatelů Redmi Note 10 Pro z roku 2021 Letos v lednu Xiaomi uvedlo novou řadu chytrých telefonů pro mainstream. Součástí rodinky Redmi Note 13…

Nechci být boomer, ale mě 13 Pro nijak zázračně nenadchlo. Začínali jsme doma na 4. a 5. řadě a teď máme 9. a 10. řádu. Sám používám 9 Pro a telefon je až na dosluhujicí baterii (která pořád vydrží cca celý den) v dobré kondici. Nic se neseká, bloatware to naštěstí nemá a nenarazil jsem na aplikaci, která by nešla, nebo se sekala. Nabíjím přes noc a pokud náhodou potřebuji přes den nabíjet, telefon je schopný za hodinu dobít potřebnou energii, aby vydržel do večera. Jedinou výjimkou je snad kapacita úložiště a to, že mobil dokáže zabít nekvalitní m.sd kartu behem cca roku.

Co se týče obrazovky, není mi jasné, čím je 13 oproti 9 lepší, krom vyšších čísel u všeho, nedržím v ruce herní bestii, abych potřeboval 4k při 120 Hz. Zařízení na svoji velikost má tak akorát rozlišení i frekvenci. Nic se neseká, vše jede plynule. Naopak u 10 jsem snižoval frekvenci obrazovky, úspora energie byla znát.

Fotoaparát, co dodat, je jedno zda máte 64, 100, nebo 200 za mě je to reklamní trik, kdy stejně snímač má reálných 16 a zbytek se dopočítává, nebo skládá dohromady. Změnu přinesou až dnešní vlajkové lodě, kdy ikdyz vyfotíte nekvalitní fotku, AI bude schopná tuto ztrátu kvality nahradit, tam už to smysl má.

Zapomněl jsem zmínit něco, co v článku ještě bylo při srovnání 10 a 13? Jo možná podpora 5G, bydlím ve městě a nikdy jsem s rychlostí neměl problém a mimo město? Tam kde není signál (a že takových míst je pořád dost) vám stejně 5G bude stejně, jako 4G k ničemu.

1 Líbí se

Ono by stačilo si telefon koupit a hned poznáte rozdíl. Toto jsem si taky říkal, ale kdo nezkusí nepochopí.

1 Líbí se

Presiel som na Project Elixir na Redmi Note 10 Pro a nemozem si to vynachvalit, vsetko funkcne a baterka mi oproti miui 14, kde som vydrzal den aj nieco, teraz vydrzi tri dni uplne v pohode a to mam android 14. Viem, ze su lepsie mobily ale na co to je dobre okrem hier :slight_smile: . Redmi Note 10 Pro je pre mna ideal aj ked ma ukamenujete ale je to tak. Chapen, ze vyvoj sa neda zastavit ale pre mna zatial zmena nie :wink:.