Proč je Redmi Note 13 Pro 5G nejlepším telefonem řady?

Originál článek publikovaný na: Proč je Redmi Note 13 Pro 5G nejlepším telefonem řady?

Řada Redmi Note 13 obsahuje pět mainstreamových modelů Redmi Note 13 Pro 5G jsme vyhodnotili jako nejlepší z nich Nabízí vynikající poměr mezi cenou a výkonem. Čím umí zaujmout? Že Xiaomi představilo řadu Redmi Note 13 začátkem letošního roku a že obsahuje přesně pět různých modelů cílených na mainstreamové publikum, jste pravděpodobně už alespoň jednou…

" Pro mnohé uživatele už bude čip MediaTek Dimensity 7200 Ultra možná až příliš dobrý, 120W nabíjení udělá zhruba jen 20minutový rozdíl v nabíjení a stupeň krytí IP68 pravděpodobně nevyužijete , pokud nejste nešikovní. Redmi Note 13 Pro+ má jinak totožné fotoaparáty i stejné parametry displeje. Osobně bych oněch cca třináct stovek nepřiplácel."

Ten procesor až tak dobrý není, běžné nasazení zvládá tak akorát.
Jestli budu mít ráno telefon na 100% kapacity za 20 nebo 50 minut je velký rozdíl.
IP68 ochrání investici do přístroje.
Jestli pro někoho hraje roli 1300,- Kč, je ve špatné cenové kategorii.

1 Líbí se

Ahoj, 1 300 korun je lehce přes 18 % ze 7 100. Neřekl bych, kdyby šlo o 5 %, ale když už se blížíme 20 %, není to zanedbatelný nárůst ceny. 1 300 korun opravdu nehraje takovou roli, když kupuješ telefon za 15, za 20 tisíc… samozřejmě ale nejde o tak velkou sumu, jako kdybys kupoval mobil za čtverku, rozumím ti :))

20 a 50 minut je opravdu velký rozdíl, ale jak kdy. Jsou spotřebitelé (a v téhle cenové kategorii jich bude mnoho), kteří nabíjí telefon přes noc po celém dni stráveném někde v práci, vozením dětí po kroužcích… další scénáře snad vymýšlet nemusím :smiley:

Přesně tihle lidé pak nebudou příliš potřebovat ani Dimensity 7200 Ultra.

IP68 jsem osobně snad nikdy nevyužil, ale samozřejmě, minimalizuje to případná rizika.

Pohled můj s pohledem mnohých čtenářů se pochopitelně bude lišit. Tohle téma je NESKUTEČNĚ subjektivní a tomu, co tvrdím já, by i mí kolegové mohli oponovat stejně dobře jako někteří čtenáři.

Jsem ti každopádně vděčný, že jsi s námi svůj názor sdílel/a. Vždy se rád seznámím i s druhou stranou mince a rozumně si zadiskutuji :innocent:

Zdravím,
já si chtěl původně koupit předchozí řadu a sice vrcholný Redmi note 12 Pro. Jakožto uživatel zastaralé Redmi note 9 to pro mě byla výzva, jelikož můj předchozí mobil stál 4500 Kč a tento model vycházel na 10 000 Kč. Vytrval jsem a od září sledoval vývoj na trhu v Číně a tuším, že v říjnu byla v Číně představena 13. řada. Absolutně mě oslovil design vrcholného modelu Redmi note 13 Pro+. Zahnutý displej a IP68 s cenovkou 12 000 Kč? Pecka! A to jsem měl štěstí, že ve výsledné akci na Alze (včetně benefitního programu) jsem ho koupil za 8400 Kč. Super cena.
A názor po používání cca 2 měsíce? Koupil bych ho znovu. Jsem spokojen. Jediná výtka - baterie má výdrž opravdu slabou, při opravdu aktivním využití asi šest hodin, ale 120W nabíjení zvládne z nějakých 20% za 15 minut na 80% v pohodě. Takže když to řeknu polopatě: s plnou baterkou si zahraji pár her, za několik hodin baterii vycucám, během svačiny si ho dobiju a s “klidovým” režimem vydrží do dalšího dne. Přes noc si baterie při 100% neřekne o nic, při 70% mám ráno o 5% méně.
Foťák je super, pro Makro je lepší použít základní foťák a Zoom. Zvládl jsem tak celkem ostře vyfotit v lese pavouka, který měřil zhruba 7 mm a mám ho přes 2/3 záběru. Luxus.
Jinak fotí moc hezky. Jsem spokojený.
Původně jsem chtěl zainvestovat do Samsung S23 Ultra. Jsem rád, že jsem to neudělal.

1 Líbí se