Originál článek publikovaný na: Proč je Redmi Note 13 Pro 5G nejlepším telefonem řady?
Řada Redmi Note 13 obsahuje pět mainstreamových modelů Redmi Note 13 Pro 5G jsme vyhodnotili jako nejlepší z nich Nabízí vynikající poměr mezi cenou a výkonem. Čím umí zaujmout? Že Xiaomi představilo řadu Redmi Note 13 začátkem letošního roku a že obsahuje přesně pět různých modelů cílených na mainstreamové publikum, jste pravděpodobně už alespoň jednou…
" Pro mnohé uživatele už bude čip MediaTek Dimensity 7200 Ultra možná až příliš dobrý, 120W nabíjení udělá zhruba jen 20minutový rozdíl v nabíjení a stupeň krytí IP68 pravděpodobně nevyužijete , pokud nejste nešikovní. Redmi Note 13 Pro+ má jinak totožné fotoaparáty i stejné parametry displeje. Osobně bych oněch cca třináct stovek nepřiplácel."
Ten procesor až tak dobrý není, běžné nasazení zvládá tak akorát.
Jestli budu mít ráno telefon na 100% kapacity za 20 nebo 50 minut je velký rozdíl.
IP68 ochrání investici do přístroje.
Jestli pro někoho hraje roli 1300,- Kč, je ve špatné cenové kategorii.
Ahoj, 1 300 korun je lehce přes 18 % ze 7 100. Neřekl bych, kdyby šlo o 5 %, ale když už se blížíme 20 %, není to zanedbatelný nárůst ceny. 1 300 korun opravdu nehraje takovou roli, když kupuješ telefon za 15, za 20 tisíc… samozřejmě ale nejde o tak velkou sumu, jako kdybys kupoval mobil za čtverku, rozumím ti :))
20 a 50 minut je opravdu velký rozdíl, ale jak kdy. Jsou spotřebitelé (a v téhle cenové kategorii jich bude mnoho), kteří nabíjí telefon přes noc po celém dni stráveném někde v práci, vozením dětí po kroužcích… další scénáře snad vymýšlet nemusím
Přesně tihle lidé pak nebudou příliš potřebovat ani Dimensity 7200 Ultra.
IP68 jsem osobně snad nikdy nevyužil, ale samozřejmě, minimalizuje to případná rizika.
Pohled můj s pohledem mnohých čtenářů se pochopitelně bude lišit. Tohle téma je NESKUTEČNĚ subjektivní a tomu, co tvrdím já, by i mí kolegové mohli oponovat stejně dobře jako někteří čtenáři.
Jsem ti každopádně vděčný, že jsi s námi svůj názor sdílel/a. Vždy se rád seznámím i s druhou stranou mince a rozumně si zadiskutuji
Zdravím,
já si chtěl původně koupit předchozí řadu a sice vrcholný Redmi note 12 Pro. Jakožto uživatel zastaralé Redmi note 9 to pro mě byla výzva, jelikož můj předchozí mobil stál 4500 Kč a tento model vycházel na 10 000 Kč. Vytrval jsem a od září sledoval vývoj na trhu v Číně a tuším, že v říjnu byla v Číně představena 13. řada. Absolutně mě oslovil design vrcholného modelu Redmi note 13 Pro+. Zahnutý displej a IP68 s cenovkou 12 000 Kč? Pecka! A to jsem měl štěstí, že ve výsledné akci na Alze (včetně benefitního programu) jsem ho koupil za 8400 Kč. Super cena.
A názor po používání cca 2 měsíce? Koupil bych ho znovu. Jsem spokojen. Jediná výtka - baterie má výdrž opravdu slabou, při opravdu aktivním využití asi šest hodin, ale 120W nabíjení zvládne z nějakých 20% za 15 minut na 80% v pohodě. Takže když to řeknu polopatě: s plnou baterkou si zahraji pár her, za několik hodin baterii vycucám, během svačiny si ho dobiju a s “klidovým” režimem vydrží do dalšího dne. Přes noc si baterie při 100% neřekne o nic, při 70% mám ráno o 5% méně.
Foťák je super, pro Makro je lepší použít základní foťák a Zoom. Zvládl jsem tak celkem ostře vyfotit v lese pavouka, který měřil zhruba 7 mm a mám ho přes 2/3 záběru. Luxus.
Jinak fotí moc hezky. Jsem spokojený.
Původně jsem chtěl zainvestovat do Samsung S23 Ultra. Jsem rád, že jsem to neudělal.