To záleží na telefonu. Levná paštika špatný hw.
A triangulace ti nic neříká (teď nevím jestli sem to napsal správně)…?
Jo psal jsi o triangulaci a vím co to je, jen tak ze zvědavosti jsem se na Google mapách koukal na historii nebo jak se to jmenuje a bez zapnuté GPS a dat ukazuje totální blbosti jedu autem ono to vyhodnotilo ze jsem jel na kole když jsem šel pěšky tak to vůbec nezaznamenalo nic takže to zas tak surově nefunguje joooo a abych nezapomněl tak když jedu v létě na kole tak to dokonce zaznamenalo že jedu v autě je tedy fakt že jsem měl okolo 70km/h tak si myslím že moc důvěru nemají
Fakt jsem se nasmál.
Na pár metrů pomocí triangulace lokalizuje operátor, kterému jsou nějaké šmoulí výkřiky o Google mapách šumák. O tom, že je pak bez skrupulí prodá komukoliv, je tenhle článek.
A myslet si, že když Google nepromítá sebraná data uživateli do map, tak nejsou, to je top strop. V mapách zobrazuje odhad z GPS, gyra, akcelerometru, historie a kdoví čeho. Na té benzínce si totiž může pokecat s Wifi nebo jiným BT zařízením, vymění si SSID, MAC adresy, proběhne trilaterace ostatních zařízení a je ještě přesnější. Vůbec nepotřebuje GPS
Z wifi si nepokecá jelikož ji mám vypnutou a zapínám ji jen doma a bt už vůbec nepoužívám to už musí být abych ho zapnul a to jen v případě když vím že mi bude někdo volat když někam jedu autem
No že ti to ukazuje blbosti ve finále nic nedokazuje. I tlačítkové telefony se dali dohledat. Nové Smart Phone jsou “dokonalejší”. Že to ukazuje blbosti to je možný. Ale třeba synovi nedávno jsem ukazoval jak i podle nepřesných dat z jeho mobilu dokážu odhadnout kde byl a co dělal. A to jsme si z toho dělali jenom srandu.
Třeba hele tady si si šel po chodníku, tady to najednou skočilo, takže si byl nejspíš tady. A podle času dlouho, takže nejspíš u kámoše. A pak křivky ke hřišti. I podle nepřesných dat jsem tak nějak odhadl kde byl. A teď si představ, že na to bude koukat někdo, kdo dokáže analyzovat a všímat si detailů a hledá něco konkrétního.
Třeba si všimne, že děcka zastavili někde u obchodu i kdyby jen na minutu. Tak si řekne hele tam je něco zajímalo, hele tam se prodávají stavebnice, vedlejšího obchodu si nevšímali, tam jen prošli tak nejspíš oblečení nezajímá…
Ale zase nechci znít jak nějaký konspirátor. Ale mít přístup k takovým datům, tak bych věděl co s nimi. A to jsem jen obyčejný člověk. A vsadím boty, že bych ty data zneužil za vidinou zisku.
Přesně tak. I na odhadu z triangulace z BTS se toho člověk celkem hodně dozví. Zapnutá data nebo WiFi, k tomu GPS a další služby, to už je takový bonus.
Jako nevím, proč si lidi ještě pořád myslí, že se nikdo o nich neví. Když se hledali zločinci z tlačítkové éry mobilů, proč by to nemělo teď najednou fungovat. Že se něco vypne?
Hele ty co nemáš rád Google. Proč si myslíš, že vypnuté BT, WiFi nebo GPS ti nějak pomůže se skrýt?
Já se neskrývám jen mě překvapuje jak mohou lidi podle toho fungovat když je vše vypnuté a ono to měří ± 300m já to k životu nepotřebuji jen když jdu na kolo to přesné je ale při vypnutí těchto funkcí to opravdu ukazuje hovadiny a google je v tomhle expert jedu na kole kde si měřím ujetou vzdálenost na mapách.cz a ono mi to napíše že jsem jel v autě
a trasa skáče i přes řeku nebo kopec který se opravdu na kole ject nedá
No hele tak týden sem zkusil ze synem se sdílenou polohou menší pokus. Vypnul sice GPS, ale stejně jsem dokázal odhadnout co dělal a kde přibližně byl. A to ty výkyvy byly fakt veliký a nepřesnost celkem slušná. Chápu, že to nejspíš bralo polohu podle BTS (nebo jak se tomu nadává). Ale z 80ti % když sem se ho ptal zda tam byl nebo tam, tak sem se trefil.
Teď zkoušíme pokus zase na mě. Tak sem zvědav, s čím za pár dní přijde.
A to jsi vzal kde, že si to myslím?