Microsoft připustil možnost instalace Windows 11 na "nepodporovaný hardware", ale příliš nejásejte

Originál článek publikovaný na: Windows 11 na starém počítači? Microsoft konečně prozradil, co se stane

Microsoft otočil a připustil, že Windows 11 jdou nainstalovat na nepodporovaný hardware V novém článku popisuje, co uživatele v takovém případě čeká V žádném případě to neznamená, že by takový postup schvaloval U společnosti Microsoft asi není nic nemožné. Jak jinak si vysvětlit, že se na jejím blogu objevil příspěvek, který popisuje, co se stane,…

Problém je, že staré počítače jsou už dostatečně výkonné. Tvůrcům softwaru to přináší potíže - buď nebudou využívat schopnosti nového hardwaru (a pak ten nový není potřeba vyrábět a vývoj se zastaví), nebo budou dodávat více verzí podle toho, na jaký stroj se to nainstaluje. V komplexním operačním systému, složeném z mnoha tisíc komponent, nechcete pořád testovat, co stroj umí nebo neumí. Na druhou stranu podporovat mnoho let starý systém vás nejen stojí peníze, ale obírá vás to i o tržby za nové verze. Je to v podstatě začarovaný kruh, který jednou musíte rozseknout. MS to udělal s jedenáctkami.
Já bych mu v tomhle i fandil - kdyby zároveň tak šíleně nezmršil uživatelské prostředí a ergonomii.

Jakožto vývojář bych to nechal na trhu. Vezměme si třeba hry: kdo nehraje (jako já), nepotřebuje super grafickou kartu. Mám celkem nabušený CPU a RAM (Ryzen 9 5900X + 128 GB RAM) a na můj Photoshop a programování to stačí. Nijak to nebrání vývojářům vyvíjet hry nebo LLM. Až si s tím budu chtít hrát, upgraduju příslušné části počítače.
Stejně by to mohl MS udělat i tady. Buď jsou ty požadavky fakt důležité a pak by to bez třeba dostatečně moderního CPU nemělo ani naběhnout a nebo vlastně nejsou. Jestli se někdo rozhodne hackovat příslušné podmínky v kódu a instalovat Windows 11 na hardware, na který to není určené, je to pak už jeho boj.
Když se vrátím k tomu vývoji: jakmile vývojáři vyvinou něco, co bude opravdu potřebovat lepší HW, tak si to lidi koupí dobrovolně. například teď je vidět, jak najednou jak mobily, tak třeba Macy už mají rozumné parametry RAM díky požadavkům AI. To je zrovna příklad toho, co jsi uváděl, nemyslíš?

A ten kdo hraje (jako já) by ti nafackal !!!

A to proč? Aspoň nezvyšuju cenu karet vyšší poptávkou. Nebo co jsi tím vlastně chtěl říct? A proč tak agresivně?