Originál článek publikovaný na: Češi se svého Windows 10 nehodlají vzdát. Brzy se ale může stát velkým bezpečnostním rizikem
Reklama K ukončení podpory Windows 10 by mělo dojít už 14. října Tato verze operačního systému je na 51 % počítačů v ČR Poslední velkou aktualizaci dostala před 2 lety Už nějaký čas bezpečnostní experti upozorňují, že uživatelé zařízení s operačním systémem Windows by měli přejít na jeho nejnovější verzi, tedy Windows 11. Podpora Windows…
Taky nehodlám přecházet na W11 ať si trhnout.
To souhlasím proč přecházet na win11 když mají nesmyslné hw požadavky kupovat nový pc kvůli tomu nechci když ten starý jede na 100%
S temi pozadavky opatrne, ja treba dlouho zil v domneni, ze muj dneska uz starsi notebook nema TPM 2.0, ale po analyze se ukazalo, ze ma a problem je starsi procesor, ted presne nevim jaky tam mam, ale problem neni vykon, ale nejaka chybejici sada novejsich instrukci. Docetl jsem se ale, ze v praxi to normalne funguje, takze by melo stacit jen obejit validace pri instalaci Windows 11, mam to vyhledove v planu, ale radsi asi az to bude nutne.
Hackeři už mají způsob, jak zajistit desítkám další tři roky podpory, samozřejmě je to pirátská černota, ale je zadarmo a bez virů. Kdo chcete, hledejte MAS neboli Microsoft Activation Script min. verze 3.0 a v něm aktivaci Windows pomocí TSforge.
To jam mám tpm 1 a co jsem četl tak jde jen o nějaké kryptokey nebo co což mě vůbec netrápí zase něco vymysleli aby lidi byly vyplašený
Proč se vlastně lidi zarytě drží starších Windows 10? Chápu, že někdo může mít slabší HW, ale to se určitě netýká všech.
V mém případě je to vynikající GUI desítek - jejich Start je naprosto skvělý, když se člověk naučí využívat ty většinou lidí nenáviděné dlaždice - vyházet blbosti a dát si tam svoje, setřídit si je do pojmenovaných skupin, nastavit velikosti podle důležitosti a rozmístit tak, aby se to dobře pamatovalo - člověk ví, kde co je a startuje libovolný program na dvě kliknutí. V jedenáctkách máte jen nepřehledný blok ikon s omezeným počtem, narvete jich tam tuším 24 a pak musíte stránkovat. Já mám na Startu “dlaždic” momentálně 57… Ano, Start11 od Stardocku umí desítkové prostředí slušně napodobit (neumí jen živé dlaždice, bez živého Počasí se obejdu) a upravuje i další jedenáctkové nedodělky, ale proč se s ním prčit, když mám desítky? Zatím jedenáctky nepřinesly žádnou “must have” featuru proti desítkám - jako desítky svého času DirectX 12. Až přinesou, přejdu.
To neni o slabsim HW, to je o tom, ze tam jsou dodatecne pozadavky nad ramec vykonu. Tim padem to vyrazuje i jinak naprosto dostatecna zarizeni. A vetsina lidi proste update neudela kdyz ho nedostane nabidnuty automaticky, protoze to jinak ani neumi.