Originál článek publikovaný na: Linuxové aplikace na mobilu s Androidem? Díky Googlu možná brzy realita!
Dnešní mobily disponují dostatečným výkonem pro spouštění desktopových aplikací Omezuje je pouze systém, který s nimi není kompatibilní Google začal vyvíjet Terminál s možností spouštět linuxovou distribuci Debian Dnešní moderní telefony disponují výkonem, který běžně přesahuje výkon běžných počítačů. Rozlišení a velikost displejů také roste, navíc jsou podporovány externí displeje a i jiné periferie. Proto…
1 - Android je oklesteny linux
2 - Linux pres VM bezi i na Androidu uz cca 10 let, je k dispozici snad 32 ruznych alternativ, zejmena open source, droidlinux, androlin, lindroid, a mnoho jinych, tudiz google zasa neco jen “probira” od jinych jako vzdy, nic novyho nevymyslel.
3 - Pouzivani linuxu na linuxu pres emulator je nesmysl.
1 - nejsme ve sporu
2 - nejsme ve sporu, Google to prostě přidává do své aplikace a zlepší uživatelskou přívětivost. Ostatně v článku zmiňuju zrušený Linux pro Dex od Samsungu, který fungoval docela dobře
3 - používání plnohodnotného Linuxu na okleštěném Linuxu ve virtuálním stroji je něco malinko jiného
Ale já to nevymyslel, já o tom jen napsal Že Google přebírá cizí řešení je dlouhodobá praxe a vlastně ani nemám názor na to, jestli je to špatně. Problém nastane, když přebere cizí řešení, udělá to hůř než původní autor a zakáže práva na podobnou aktivitu.
Souhlas s Vama, jen nadpis me uplne zaskocil, je vic nez zavadejici :))
A uz mam malinko pocit ze nebyt guugle, tak nam nefunguje ani elektina.
Diky google za zarovky.
M
Taktak prvni Debian jsem mel uz na KitKatu. Ten DEX s Linuchem jsem bohuzel nestihl, když jsem měl svého Nota 9, tak už to zařízli a nešlo to ani nějak obejít. Ale mám tam Nethuntera chroot a Dex pustím na displayi, taky Termux mám na všech telefonech, to je uplně mezi prvníma aplikacema, které instaluju asi jako všechni. Bez toho už nejde existovat a k tomu x11.