Originál článek publikovaný na: Zapomeňte na drahé adaptéry! Tenhle levný hub Xiaomi promění váš notebook v digitální pevnost
Reklama Xiaomi uvádí na trh kompaktní 10v1 dokovací stanici s hliníkovou konstrukcí a skrytým USB-C kabelem Dokovací stanice nabízí bohatou paletu portů včetně tří USB-A 3.0, HDMI s podporou 4K@60Hz a Ethernetem Zařízení podporuje rychlé 100W nabíjení s reálným výkonem až 90W pro notebooky Xiaomi přichází s řešením, které potěší především majitele novějších notebooků vybavených…
Jak mohou být rozměry kompaktní?
Používám levný, ale funkční hub z Alíka, “značky” Getatek. Než jsem ho koupil, prohlížel jsem si jich několik desítek a dva dokonce zkusil a vrátil. Výrobci včetně Xiaomi obvykle vůbec nepřemýšlejí nad skutečným využíváním hubu. Podívejte se, jak to má debilně rozmístěné porty. Logické by bylo dát na jednu stranu ty, kde bude nejspíš něco zapojené trvale, tedy PD napájení, HDMI, LAN, jedno USB-A na tiskárnu. Případně jedno USB na krátkou stranu, třeba na obvykle připojený externí disk. A ostatní porty a sloty na druhou stranu, kterou si uživatel u notebooku položí směrem sobě a kam bude něco zapojovat příležitostně, podle okamžité potřeby. Skoro nikdo to takhle nedělá.
Kromě toho u hubů s PD je kabel k notebooku tvrdý jako kus klacku. Musel jsem koupit magnetický adaptér, abych si nevyviklal USB port v noťasu.