Konec googlování? ChatGPT přichází s revolučním způsobem hledání

Originál článek publikovaný na: Google dostal na frak! ChatGPT mu s novým vyhledáváním vypálil rybník

OpenAI představila vyhledávání na webu v ChatGPT ChatGPT nyní při sestavování odpovědi zohledňuje aktuální informace Dokáže kombinovat obecná fakta například s předpovědí počasí Máte jako domovskou stránku Google, protože často něco hledáte? Můžete si ji změnit. ChatGPT dnes nabídnul ikonu Prohledat web. Samozřejmě jsem to ihned zkusil a výsledek nejde popsat jinak než “Google na…

No tohle vypadá jako obstojná konkurence pro Google vyhledávání. Konečně. Není to sice dokonalé, ale přijde mi to dost přínosné a vlastně i zábavné :).

1 Líbí se

Zvláštní je, že při instalaci z obchodu Chrome, mi prohlížeč Chrome píše, že aplikaci nedůvěřuje.

Fakt. Zajímavé, včera to tam ještě nebylo. Ale je vidět že Google to fakt pálí a brání se jak to jen jde.

Google do toho pálí a brání se, dojem nebo něco konkrétního? Aplikace k chodu vyžaduje Google Play, tak mi to nějak nesedí.

Trochu mícháme :apple: jablka a :pear: hrušky :slight_smile:

1. Google se mi nesvěřuje, takže jasně že je to moje dedukce
  2. ChatGPT je primárně služba
  3. na mobilech se dá používat skrz vyhledávač, nebo formou aplikace
  4. nový funkce ChatGPT “vyhledávaní” se dá používat skrz bod 3
  5. nebo si na desktopu nainstalovat rozšíření pro Chrome, který z něj udělá hlavní vyhledávání i ze stavového řádku prohlížeče :slight_smile:

Zapomněl jsem na něco?

To je podle mě proto, že to mění významné nastavení - vyhledávač.

Tak znovu a lépe, nic nemíchejte.
Aplikace instalovaná přes APKPure na telefon bez GPS po spuštění hlásí: “Something went wrong. Check Google Play is enabled on your device…”
Pokud k pouhému spuštění aplikace vyžaduje Google, tak mi prostě Váš výrok nesedí. Logika mi říká, že v první řadě se do nohy střílí vývojář.

Vypadá to že jeden mluví o koze a druhá o voze :).
Neřeším řádnou aplikaci a její napojení na Google Play ani jiné služby a HW v telefonu.

Pouze tvrdím, že společnost Google není nadšena z toho, že OpenAI v rámci svého produktu s názvem ChatGPT, spustila vyhledávání, které přímo konkuruje Google vyhledávání.