Originál článek publikovaný na: Google dostal na frak! ChatGPT mu s novým vyhledáváním vypálil rybník
OpenAI představila vyhledávání na webu v ChatGPT ChatGPT nyní při sestavování odpovědi zohledňuje aktuální informace Dokáže kombinovat obecná fakta například s předpovědí počasí Máte jako domovskou stránku Google, protože často něco hledáte? Můžete si ji změnit. ChatGPT dnes nabídnul ikonu Prohledat web. Samozřejmě jsem to ihned zkusil a výsledek nejde popsat jinak než “Google na…
No tohle vypadá jako obstojná konkurence pro Google vyhledávání. Konečně. Není to sice dokonalé, ale přijde mi to dost přínosné a vlastně i zábavné :).
Zvláštní je, že při instalaci z obchodu Chrome, mi prohlížeč Chrome píše, že aplikaci nedůvěřuje.
Fakt. Zajímavé, včera to tam ještě nebylo. Ale je vidět že Google to fakt pálí a brání se jak to jen jde.
Google do toho pálí a brání se, dojem nebo něco konkrétního? Aplikace k chodu vyžaduje Google Play, tak mi to nějak nesedí.
Trochu mícháme jablka a
hrušky
- Google se mi nesvěřuje, takže jasně že je to moje dedukce
- ChatGPT je primárně služba
- na mobilech se dá používat skrz vyhledávač, nebo formou aplikace
- nový funkce ChatGPT “vyhledávaní” se dá používat skrz bod 3
- nebo si na desktopu nainstalovat rozšíření pro Chrome, který z něj udělá hlavní vyhledávání i ze stavového řádku prohlížeče
Zapomněl jsem na něco?
To je podle mě proto, že to mění významné nastavení - vyhledávač.
Tak znovu a lépe, nic nemíchejte.
Aplikace instalovaná přes APKPure na telefon bez GPS po spuštění hlásí: “Something went wrong. Check Google Play is enabled on your device…”
Pokud k pouhému spuštění aplikace vyžaduje Google, tak mi prostě Váš výrok nesedí. Logika mi říká, že v první řadě se do nohy střílí vývojář.
Vypadá to že jeden mluví o koze a druhá o voze :).
Neřeším řádnou aplikaci a její napojení na Google Play ani jiné služby a HW v telefonu.
Pouze tvrdím, že společnost Google není nadšena z toho, že OpenAI v rámci svého produktu s názvem ChatGPT, spustila vyhledávání, které přímo konkuruje Google vyhledávání.