Tvůrci ChatGPT ukázali revoluční vyhledávač! SearchGPT dost možná zatopí nejen Googlu, ale i magazínům

Originál článek publikovaný na: Google má problém! Tvůrci ChatGPT ukázali revoluční vyhledávač SearchGPT

OpenAI představuje SearchGPT, nový AI vyhledávač postavený na GPT-4 Služba nabízí kontextové odpovědi s odkazy na zdroje v reálném čase Zatím je v testovací fázi pro 10 000 uživatelů, později se integruje do ChatGPT OpenAI zase jednou zahýbalo technologickým světem. Tentokrát se pouští do svatostánku Googlu – do vyhledávání. Jejich nový produkt SearchGPT slibuje revoluci…

Obecně informace od AI beru s velkou rezervou. Využívám ji spíš pro grafiku (vytváření pictogramů při vytváření info cedulí).
Když jsem se onehdy ptal AI odkud je věta "pro mnohé to byl obyčejný čtvrtek, ale pro mě to byl den… atd., tak jsem dostal odpověď, že to je legendární hláška z filmu Terminátor.
Tak jsem tu větu vyhledal na netu a napsal doslovně jak zní. Tak se mi AI omluvil za předchozí špatnou odpověď a změnil to na větu z filmu Pelíšky.
Zkrátka to člověk musí brát s rezervou a nerozplývat se z toho jak štěně, kterému přijde páníček dom.
Už tak je na netu dost chybných informací a dezinformací. Nepotřebuji přijímat ještě vymyšlené od AI.

Zustante u popisu kolik ma mobil ramky,jak tlusty ramečky a kolik bodů v syntetickem benchmarku a jak foti za šera.To je vas technologický strop.Mimochodem Gemini ma obdobu search gpt,obsah souvisejici s odpovědí…Konkretne v tomto je sance pro Open AI ze k Gemini priblizi nulová.

Každopádně Gemini je tak tupá AI že je to děs. Napriklad jsem zkusil kdyz tuna materialu stoji 30000 Kč kolik dostane zakaznik v případě, že ma zajem o 800 kilo. Misto jednoduche odpovedi mi Gemini zacla vypisovat, že ho zajima co je to za material, ze chce vědět v jake spojitosti to resim a asi ještě 8 podobnych doplňujících otazek. Nemuze proste jen odpovedet a to se tam deje pořád. Chat GPT free ted funguje nejlip u prvnich 5 otazek mám dojem kde vas upozorni že to odpovídala nejnovější verze a poté se prepne do modu Gemini takze to rovnou muzu vypnout. :laughing:

Není AI jako AI :wink:. Zkus ty samé úkony otestovat na více dostupných AI, možná budeš překvapen výsledky. Ty se zlepšují takřka každý den.

Kolega @Carny10 to napsal moc pěkně. Google má sice svou Gemini :gemini: ale už tak dlouho byl jedničkou na trhu, že v některých segmentech mohl trochu zaspat a to se mu může stát osudným.

Společnosti které využívají AI a téměř real-time data z vyhledávání je dnes už více. Třeba jako https://www.perplexity.ai/ a bude jich přibývat.

Pokud ale dokáže OpenAI postavit obstojný vyhledávač, mohl by Google způsobit opravdu velké vrásky. My Google obecně vnímané jako firmu, které se většina věcí povede, protože má mapy, vyhledávání, Gmail a mnoho dalších. Ale jsou zde i služby, kde Google neumí uspět, jako jsou například sociální sítě.

To zdali už nastal čas aby Google ve vyhledávání předal pomyslnou štafetu, ukáže až pár nejbližších let.