Jak zlepšit zabezpečení telefonu? Je to prý překvapivě snadné!

Originál článek publikovaný na: Jak zlepšit zabezpečení telefonu? Je to prý takto snadné!

Ačkoliv to může znít absurdně, ke zlepšení zabezpečení vašeho smartphonu vedou i jednodušší cesty, než je každodenní provádění antivirových skenů. Experti se shodují na tom, že jako účinná profylaxe slouží restart zařízení , který by se měl podle některých z nich provádět jedenkrát denně, a to klidně ve chvíli, kdy telefon zrovna nepotřebujete (například při čištění zubů nebo sprchování).…

Vzhledem k tomu že každou chvíli se mi úplně přesvítí barvy na telefonu, tak si musím restartovat telefon několikrát denně.

A jak často vy v redakci restartujte svůj telefon? :-)) Já nerestartoval nikdy a telefon mi běží plynule v pohodě už 2 roky, neboť má pokročilou údržbu správy RAM, optimalizaci výkonu i baterie a aplikace na pozadí uzavírá sám. To je dnes už snad standardem u všech mobilů, takže nějaká nutnost restartu (dokonce denně) mi přijde spíš jako apríl.

Restartuji dávno, ale stačí mi 1x týdně. Asi to bude proto, že nemám RAM ucpanou aplikacemi, protože jich moc nepoužívám a jsem zvyklý je ukončovat. Tím je taky dáno, že mi 4GB stále bohatě stačí.

V redakci používáme většinou telefony, které restart telefonu vyžadují jen jednou za čas (např. 4x do roka). Aplikace a jejich chod si nové verze systému Android řídí taky obstojně, tak do toho skoro nezasahujeme.

Co to v té redakci berete za materiál, takovej článek blbostí :rofl: to se ještě ukončují aplikace? I viz lidi v komentáři .Proč jako. Tolik zbytečných úkonů. Proč bych měl něco restartovat, ukončovat, ten telefon jede prostě pořád, řídí to sám,neřeknu když něco vyloženě blbne, ale jinak proboha proč :person_facepalming:

Ahoj, v návaznosti na vaše podněty v Komunitě jsem se rozhodl článek pojmout trochu jinak a přepracovat ho. Aktualizován byl 27. 2. v 12:02. Děkuji za připomínky a omlouvám se za komplikace😊