HyperOS 3 dostává dalších 13 zařízení Xiaomi a Redmi! Není na seznamu i vaše?

Originál článek publikovaný na: HyperOS 3 dostává dalších 13 zařízení Xiaomi a Redmi! Není na seznamu i vaše?

Xiaomi rozšiřuje stabilní HyperOS 3 na dalších 13 zařízení v Číně Aktualizace dostanou vlajkové modely Xiaomi 14, skládačky i střední třída Redmi K70 Velikost aktualizace se pohybuje mezi 7,3 až 7,6 GB, zavádění je postupné Čínský výrobce Xiaomi pokračuje v plánovaném zavádění své nejnovější softwarové nadstavby. Po aktualizaci osmnácti zařízení přichází na řadu další vlna…

Globální ROM jsou pomalejší, pro nás je relevantní EEA (EU verze, tedy xxxxEUXM) a ty jsou na řadě hned po CN (xxxxxCNXM). Huře jsou na tom jiné regiony (Indie, TW a RU) no a úplně v pr…i jsou ti, kteří mají telefon od oprátora, ti se leckdy nedočkají aktualizace vůbec (např v Maďarsku, Španělsku… ), protože dle nařízení EU ve chvíli, kdy do ROM sáhnou (třeba pro optimalizaci VoLTE pro svou síť) mají za povinnost se o aktualizace starat oni, tedy aktualizační kanál není XM ale daný operátor.

Dříve poslední dvě písmena v ROM označovala operátora a tím i update kanál, od toho ale operátoři záměrně upustili a jediný způsob jak to zjistit, je stáhnout si originální ROM té samé nebo vyšší verze a nainstalovat místně - nejde? Smolík a bez odemknutí bootloaderu a přefleshování na nedotčenou XM ROM slepá ulička.

Xiaomi 15T Pro - pořád nic. Máte už někdo?

HyperOS-OS3.0.4.0.WOSEUXM [Partial Release] - zatím open beta, takže tak příští týden.

Díky, snad bude nějaký posun, protože ten launcher je oproti Samsungu naprosto otřesný…. Marně přemýšlím, co ten číňan požil za látky, když se rozhodl, že grid ikon bude buď 4 x 5 a pak až 5 x 9. Nic mezi…O tom, že nejde zvětšit nebo zmenšit widgety, což drtivá většina podporuje ani nemluvě.

Launcher z HyperOS 3 si vem zde HyperOS Launcher APK Download - Latest RELEASE-RELEASE-6.01.02.1728-11102253 Version

Co se týče widgetů…to je vesměs problém samotného widgetu a nebo lze toto obejít alternativním launcherem, který obejde stanovené hodnoty. Nicméně na žádné nástavbě jsem widgety za posledních 15 let nepoužil (hodiny s počasím fakt nepočítám :slight_smile: ) tak to nedokážu úplně posoudit.

V Nova Launcher (ten tam asi nakonec dám) nebo u Samsungu bez problémů jde zvětšovat a zmenšovat (samozřejmě s tím, že ne všechny rozměry vypadají dobře. Ale ono stačí si dát ten grid 5 x 9 a všechny ty Xiomi wigety které tam mají jsou najednou k ničemu, všechny jsou malé. No já mám pro sebe (15T je přítelkyně) S25Ultra. Mám jen jednu obrazovku, na té 6 widgetů a 40 klikacích ikon :-)) A je to kupovidu velice přehledné

Co se děje s řadou redmi note 14??? Už je polovina listopadu a má to mít od října do listopadu. Když oni spí ne???

Xiaomi 15, dneska přistála

Už několik týdnů a normálně se prodává

No já mám na svém Redmi K90 už hyperOS 3.0.13.0