Originál článek publikovaný na: Oficiálně potvrzeno! Google Discover bude konečně i na počítačích
Reklama Google oficiálně potvrdil příchod feedu Discover na desktopy Discover nabídne uživatelům nový způsob objevování obsahu na počítači Očekávat lze kvalitní obsah s velkými obrázky a jasnými titulky dle zájmů uživatele Google oznámil, že jeho populární obsahový feed Discover, dosud dostupný primárně na mobilních zařízeních, se rozšíří i na vyhledávání na počítačích. Tato novinka, potvrzená…
Tak na toto se mega těším a už dlouho mi to chybělo.
Když Google Discovery srovnám třeba s Widgetem, který nabízí přímo Windows na levé straně (po kliknutí na počasí), je Google Discover nesrovnatelně kvalitnější a cílenější.
Jen škoda že díky naším drahým politikům už to máme prakticky bez obrázků.
Taky je nám z toho smutno a to nejen jako uživatelům, ale i jako vydavatelům
Ale zase je dobré si občas připomenout jak jsou věci pomíjivé a jak cizí rozhodnutí mohou i bez vaších chyb vzít vaši několikaletou práce o hodit do . Ale i tak se na Desktop Discovery těším
To je asi opět zbytečná aplikace naštěstí to v mobilu nemám
Google Discover je rozhodně nejlepší služba na shrnutí zpráv, kterou jsem objevil. Všechny ostatní mají sice na výběr z několika kategorií, ale jsou tak obecné, že potom ve feedu mám bulvár, politiku, náboženské sračky, hudbu, která mě vůbec nezajímá, a jenom to co já bych chtěl, tak tam bylo v jednotkách procent (maximálně). Když jsem tomu zkoušel dávat čas, jestli se algoritmus přizpůsobí, tak ani po týdnu nedával relevantní odkazy.
Není to náhodou teď tak že musíte dát Googlu svolení používat vaše obrázky. Protože u některých to začalo zase fungovat. Například Kinobox, Xzone, Fandímefilmu, tv.seznam, serialzone, tipcars, tvnova… všechny zobrazují fotku vedle textu k článku. Svetandroida mi nabízí články také ale bez fotky.
Jestli to tak je, tak tuto možnost neznám. Ale dost o tom pochybuji, probírali jsme to přímo s centrálou Google několikrát a výsledek vždy stejný (bez obrázků). Proč někteří obrázky mají a jiní ne, je na delší povídání, ale zdá se že Google aktuálně v online prostoru přestal hrát fér, nebo je to pod jeho rozlišovací schopnost (mimo hlavní zájem).
Ale třeba se fakt něco změnilo a je potřeba se proaktivně Google zase zeptat :). Neměl bys prosím screenshot obrazovky, kde zmíněné zpravodajské magazíny obrázky mají? Díky