Google přichází s ochranou proti stalkingu. Jak se lépe chránit?

Originál článek publikovaný na: Špehuje vás někdo? Google přináší novou obranu proti nechtěnému sledování

Lokátory jsou výhodné k dohledání vlastních poztrácených věcí Dají se ale také snadno zneužít ke sledování osob Google zavádí nová opatření proti sledování O sledovacích lokátorech a možnostech jejich zneužití se často diskutuje. Je totiž až příliš snadné vložit takzvaný tracker někomu do batohu nebo do kapsy a pak ze svého mobilu sledovat jeho aktuální…

Tak to jistě zloději už oslavují jak jim Google pomáhá

Ano, lokátory používám. Furt někde hledám klíče (od domova, od auta, z práce). Tak na každých mám jeden lokátor (Samsung). Bohužel hlídání “přítomnosti” a upozornění na zapomenutí lze nastavit jen na 2 současně, ale připojených ke svému účtu jich mohu mít více. A když nemůžu klíče najít, tak si z mobilu “prozvoním” příslušný lokátor, jde to i obráceně, jde najít po dvojitém stisku tlačítka na lokátoru i mobil, ale to umí i připojené hodinky :slight_smile: Pro zajímavost mám i jeden Airtrack a ten sleduji ve firemním iPhone. Ten airtrack nemá žádné tlačítko a věčně v autě pípá, když nemá nějakou chvíli iPhone v dosahu. Nakonec jsem našel návod, jak se dá rozdělat a vykuchat ten pípák. Teď je schovaný v autě a neupozorňuje sám na sebe. Na druhou stranu chválím výdrž na stejný typ baterie CR2032, kdy v tom Airtracku vydrží cca 3x déle a to je hodně často mimo dosah “svého” iPhonu, takže je pak v režimu komunikace s okolím. Kdežto ty Samsung SmartTag+ a SmartTag2 mám skoro pořád v dosahu. Ale výdrž zatím mohu porovnávat jen u Airtracku a SmartTag+, 2 kusy SmartTag2 mám necelý rok a zatím baterie stále OK :wink: Asi na tom Samsung zamakal.

1 Like