Gemini umí generovat obrázky! Vyzkoušeli jsme, jak jí to (ne)jde

Originál článek publikovaný na: Gemini umí generovat obrázky! Vyzkoušeli jsme, jak jí to (ne)jde

Gemini se naučila generovat obrázky Zkoušet to může kdokoliv a zcela zdarma Novou funkci jsem důkladně prověřila za vás V minulých dnech se možná i na vašem mobilu objevilo oznámení, že umělá inteligence Gemini od Googlu má novou funkci – umí generovat obrázky. Stačí napsat nebo vyslovit příkaz začínající slovy jako „vygeneruj“ nebo „vytvoř“ a…

Těšil jsem se na podobný článek o Gemini obrázcích… Výsledek? Místo chameleona to vyhodilo leguána, text ani zdaleka, žádné obličeje nebo osoby… Ty nedostatky nejsou drobné, ale převažují. Nerozumím tedy tomu celkovému nadšení. Navíc by neuškodilo ukázat více fotek v albu z generování složitějších scén, různých makro objektů atd. Článek mě prostě zklamal (nejen výsledek ale i celkové zpracování), bohužel.

Mě by se líbilo kdyby Gemini umělo generovat i hudbu,tak jak třeba al nástroj Suno.ai, prostě abysme si mohli tvořit vlastní hudbu.

Chybělo napsat zásadní věc, že to umí narozdil od konkurence 2048x2048 a také přidat počet omezení generování na den.