Originál článek publikovaný na: Elektrokolo může jet o polovinu rychleji. Stačí přidat jednu součástku
V EU může elektrokolo jet maximálně 25 km/hod Po namontování jediné součástky můžete rychlost zvýšit o polovinu Zvládnete to svépomocí a snadno Na klasickém kole můžete jet tak rychle jak zvládnete. U elektrokol je to ovšem jinak. Podle evropské legislativy motor elektrokola může cyklistovi pomáhat jen do dosažení rychlosti 25 km/hod a jeho maximální výkon…
Super článek tak hlavně že je to zde zakázáno. To už si raději čipnu kolo než za 2500 dělat tohle.
Mám klasický horské kolo od Kellis a jede i 70km/h a po rovině 30km/h a jede furt dokud ty dva koně můžou
Odkaz přeposlán policii ČR. Nabádání k trestné činnosti je i pod úroveň bulváru. Ještě, že mi cenzura brzy smaže.
Zdravím vás, nejde o žádné navádění, pouze o informování o této součástce. Píšu, že to v EU není legální a informuje o tom i sám výrobce. Pokud na takto upraveném kole ale vyjedete v zemi, kde je možná vyšší rychlost, nevadí to.
V USA je povoleno 30 km/hod! 25 je málo,a proto výrobci, majitelé kol hledají,jak obejít nesmysly EU! Nechápu, čím může být nebezpečný cyklista, který jede i 5 km rychleji! Když na silničním kole jede i 40-50!
Jen zbytečná buzerace občanů EU …z dílny neschopných byrokratů, kteří na kole nejezdí!
Ročně najezdím cca 3 000 km, převážně po lese,a cyklostezkách.
Starej se o sebe Joudo! Podobné Bonzáky si pochvalovalo v ČSR i gestapo
Jelikož mi neseděly ty počty s redukcí impulzů a zvýšením rychlosti, tak jsem kouknul na stránky výrobce. Redukce impulzů je 1/1.5 tj. O 33% méně, nikoliv o polovinu. Proto kolo může jet 1.5x rychleji. Tady už správně navýšení o 50%. Chtělo by to více péče při psaní článku.
Rozdíl je ten, že vyježdění borci na silničkách zvládají svoje kola, narozdíl od nazdárků, kteří svátečně osedlaji svoje plečky s velkou nadváhou (mnohdy i vlastní).