Data na dovolené? S eSIM můžete mít internetové připojení kdekoli

Originál článek publikovaný na: Data na dovolené? S těmito eSIM službami žádný problém!

Přístup k internetovému připojení může být zejména v exotických lokalitách ošemetné S rozmachem zařízení s eSIM konektivitou se však na trh dostala řada služeb nabízejících jednoduché řešení Výběr je poměrně pestrý, zvolit jedno univerzální řešení pro všechny uživatele a lokality ale prakticky nemožné Sezóna dovolených je v plném proudu a jistě řada z vás řeší,…

Standartně využívám eSIM od Vodafone. Klasický slot naopak využívám pro nákup datových SIM v exotických destinacích. Například v článku zmiňované Tunisko je úplně v pohodě - zrovna jsem tam byl. V Monastiru na letišti - provozovna Orange (skutečně mám na mysli provozovnu, nikoliv stánek kousek vedle, kde se cikáni pokoušejí okrást důvěřivce) - datová SIM s 27 GB dat vyšla na 12€, bez dalších limitů a s podporou Hotspotu. Platnost SIM je 2 měsíce a při jejím nákupu je nutné předložit cestovní pas. Celá akce je cca na 5 minut. Kdybych si chtěl pořídit eSIM s podobnými parametry, zaplatil bych násobně vyšší částku. Podobný scénář byl vždy, když jsem o datové eSIM na dovolenou uvažoval. Skutečně nikdy nebyl problém s nákupem klasické SIM na místě za podstatně nižší cenu, než za kterou se prodává eSIM. Co se týče VPN, lze využít free alternativy, nebo ji lze v případě nutnosti zakoupit z ušetřených peněz.