Originál článek publikovaný na: Chytrý 32" monitor Samsung teď stojí jen 5 tisíc! Má aplikace a streamovací služby
Samsung Smart Monitor M50D v 32″ variantě klesá na Alze na 4 990 Kč Monitor kombinuje VA panel s Full HD rozlišením a integrovaným Tizen OS Obsahuje aplikace Netflix, Disney+, HBO Max a YouTube bez připojeného počítače Chytrý monitor Samsung Smart Monitor M50D se na Alze dostal na cenu 4 990 Kč za 32″ variantu.…
VA, nízký jas a fakt hrozně hrubý rastr, tohle fakt doporučujete do kanceláře? Vždyť za tu cenu se dají koupit i 4K monitory. OK, nebude tam Tizen, ale nějaký HDMI donglestojí pár korun.
A tohle mě pobavilo: poskytuje spíše nižší hustotu pixelů 69 PPI. Spíše nižší? Vždyť to je ta nejhorší hodnota, na kterou u monitorů narazíte. Horší už jsou jen velkoplošné TV.
Plně souhlasím. Za ty peníze už seženu IPS QHD se 100Hz a nějaký TV stick třeba od Xiaomi. Možná i levněji a s lepší výbavou díky integraci služeb Google. Tyhle reklamní články mě vždycky dokážou zvednout ze židle. Měly by být označeny jako reklamní sdělení.
Na co hnusný vyblitý IPS? Na kancl práci a hlavně případně filmy (video) je lepší VA panel. Na těch 80cm úhlopříčky dostačuje FHD rozlišení. Mám ho doma a není špatný. Sice ten Tizen je otřesný, ale jede na něm třeba Stremio.
No hnusné vyblité barvy má obvykle právě VA. Jeho jedinou výhodou je lepší kontrast, takže má lepší černou oproti IPS, kde je bez local dimmingu spíš tmavě šedá. Ale v kanclu jsou přece právě důležitější ty přesné barvy a lepší pozorovací úhly a v tom exceluje IPS.