Češi, používáte Waze? Tuhle novou funkci si musíte hned zapnout!

Originál článek publikovaný na: Češi, používáte Waze? Tuhle novou funkci si musíte hned zapnout!

Reklama Varování před radary a úsekovým měřením patří mezi oblíbené funkce každé navigace Waze doteď oznamovalo úsekové měření jako radar na začátku i na konci Nyní bude pro úsekové měření speciální varování Waze umí upozorňovat na měření rychlosti, a to jak na radary, tak na úseková měření. Jenže úseková měření hlásilo trochu nešťastně jako sekvenci…

Upozorňování na radary mi přijde jakoby se v tramvaji ozývalo hlášení, že na příští stanici nastoupí revizor. Tudíž by taková funkce měla být zakázána zákonem.

1 Líbí se

A co by bylo výsledkem hlášení o revizorovi? Zaplacení jízdného nebo vystoupení hříšníka. Stejně tak efekt varování o radaru může být zpomalení hříšníka a prevence. Tedy za předpokladu, že nejde jen o pokuty :slight_smile:

1 Líbí se

Výsledkem by především bylo, že by rapidně stoupnul počet černých pasažérů, neboť by bez onoho hlášení prostě začali mnozí jezdit zadarmo.

Nepoužívám a ani nechci jelikož není offline a za druhé nehodlám podporovat řidiče co mají vypito a takto ohrožují ostatní

Však přeci nikde není povinnost hlásit to vždy, když je prováděna kontrola. Hříšníky byste vyhnal a žádný revizor by třeba nenastoupil. Stejně tak s Waze nevíte, jestli radar funguje nebo ne. A co uděláte, zpomalíte. Pro dopravní bezpečnost výhra. Proč myslíte, že existuje dopravní značka upozorňující na měření rychlosti a tu byste taky zakázal?

To nastavení je také přes Nastavení - - > Varování a hlášení - - > Hlášení… Občas je dobré proklikat nabídku a nespoléhat při psaní článků na FB a napsat že to není tam, kde byste to očekával, ono to tam totiž je

Těch varování tam je víc, není to o podpoře opilců, pokud rád trávíte spoustu času v kolonách, zůstaňte offline. Nejednou mě waze zachránilo od stání v koloně na dálnici způsobené nehodou, nebo i jen špičkou v dopravě. Dát vědět ostatním řidičům, že něco leží na vozovce, nebo stojí auto při krajnici, je také fajn, občas je úsek nepřehledný a nemáte moc času na reakci

1 Líbí se

“Dát vědět ostatním řidičům, že něco leží na vozovce, nebo stojí auto při krajnici, je také fajn” - a také je fajn si k tomu zastavit :wink:

Raději budu stát 10 minut v koloně než si udělat 30km okružní jízdu, pokud vím tak na dálnici jsou informační tabule kde upozornění že je kolona tak bych sjel z dálnice a objel to a buď bych pokračoval po vedlejší cestě nebo se vrátím na dálnici a další věc je že nehodlám podporovat operátora a platit předražený tarif kvůli navigaci

10km kolony se nepohne za 10 minut, ale v pohodě, vše je předražené, vše vás stojí moc peněz… Sry, ale za ušetřený čas stání v koloně vydělám mnohem víc, než mě stojí ta trocha dat

1 Líbí se

Tím že se vyhnu koloně nevydělám nic a pokud nespěchám tak je mi to jedno a jestli popojiždím v koloně a narazím na výjezd který mě navede do cíle tak ho využiji pokud ne tak si postojím ne nadarmo se říká pospíchej pomalu ne jak nějaký hovado co si myslí že je král silnic, tím nemyslím vás samozřejmě

Nejvíce dopravních nehod je kvůli vysoké rychlosti. Máte nějaký nápad, jak fenomén překračování rychlosti co nejvíce eliminovat?

Buď dobrý, Johne Spartane. :grin:

Nejvíce nehod je kvůli špatným řidičským schopnostem. Rychlost je jen dokumentována a pokutována, protože je snadno zjistitelná. Denně potkávám řidiče co nejedou rychle, ale jsou celému okolí nebezpeční svým nepředvídatelným chováním. Takže asi tolik k rychlosti…

Co s tím má společného opilectví? Pokud pominul hloupý příspěvek, tak už jen z principu si opilec nebude zapínat nejspíš Waze, chtěl bych takového uvědomělého opilce vidět po nasednutím do auta :joy:

To je pravda ale když jde nějaký :parrot: z autem německé značky a při předjíždění je 5cm od zrcátka že je debil a musí předjíždět i když v protisměru jede auto a pak skoro způsobí nehodu tak je asi hodně chytrý což je z 80% řidičů těchto značek :joy:

Tomu “vypito” nerozumím…? Jinak já také nepodporuju ježdění “jako prase”, ale varování před radarem na dlouhé přehledné rovince občas ocením. Dostat pokutu za 55 na padesátce je nesmysl. Ostatně viz obrázek s nastavením, kdo chce, si to může vypnout.

To “pospíchej pomalu” se ale vztahuje spíš k rychlé jízdě, než dobrovolnému kempování v kolonách. Někdy se tak dá uvíznout i na několik hodin, a to opravdu nechcete. Já třeba svého času po Brně jezdil jen s Waze, protože se u nás dopravní situace - včetně uzavírek - měnila fakt den co den. Teď, když se situace na mé trase ustálila, už si dovolím jezdit podle sebe :slightly_smiling_face:
A k předchozímu, co jsi psal - mám neomezený tarif, takže data za Waze neřeším. Nikdo tě samozřejmě nenutí ho používat, ale osobně Waze považuju za skvělý počin. Pokud ti nevyhovuje, už je dost navigací, které umí podobné věci, ale mají společnou jednu věc: musíš být online…

1 Líbí se