Originál článek publikovaný na: Souhlasíte? Bývalý člověk z Microsoftu kritizuje Windows 11
Windows 11 letos oslaví dvouleté výročí Jeho chod ale nyní kritizuje bývalý zaměstnanec Microsoftu Kritizuje nabídku Start a její pomalé reakce Nabídka Start v systému Windows 11 se od svého uvedení na trh setkává s nemalou kritikou ze strany uživatelů. Mnozí si stěžují na její omezené funkce a nepraktické rozhraní, které se odlišuje od tradiční…
Naprosto souhlasím. Mám desktop za 70k a poté, co jsem vyzkoušel Linux, tak Windows považuji za téměř nepoužitelný. I po desítkách hodin, co jsem si hrál s optimalizací, registry, odstranění telemetrie, bloatwaru, atd., je výkon tristnĕ ubohý ve srovnání s Linuxem.
Podobně pravý klik na běžící program v hlavním panelu už ve Windows 10. Naprosto nesmyslná a otravná prodleva. Pouzavírání několika programů je takto o nervy. Naštěstí existuje utilitka 7 Taskbar tweaker a (mimo jiné) jsem si nastavil ukončení programu na kliknutí kolečkem, stejně jak to funguje při zavírání tabů v prohlížeči.