Originál článek publikovaný na: Android 15 významně ztíží život zlodějům! Víme jak učiní krádež telefonu neatraktivní
Krádež telefonu je nepříjemná věc a nelze jí nikdy úplně zabránit Google ale implementoval ochranu, která komplikuje prodej ukradených telefonů V Androidu 15 došlo k významnému vylepšení této ochrany Jedním z častých důvodů pro koupi nového telefonu je bohužel krádež toho starého. Zatímco žádný software nemůže zabránit tomu, aby vám někdo mobil vytrhnul z ruky…
Vážně jsem netušil, že se ještě telefony kradou. Valím ho úplně všude a zatím mi žádný neukradli Asi mám kliku, nebo žiju na jiný planetě:)
Jak mohu zablokovat telefon na dálku, když může kdokoliv na telefonu vypnout WiFi, data l, GPS. Aniž by telefon odemknul.
U mého telefonnu jsem vždy pořádán o PIN, když cokoliv z toho zkusím. Jak moc jsi si jistý, že to opravdu jde?
Víš vůbec, jak to celé funguje?
Používám odjakživa pixel telefony a tam lze jednoduše stáhnout notofikacni lištu a dle libosti dát telefon například do režimu letadlo. I v případě uzamčeného telefonu. Zajímalo by mne z jakého důvodu to tak je. Asi abych svůj odcizený telefon nemohl najít a nemohl jej ani smazat na dálku.
Mam PIN i biometriku, listu sice stahnu, ale muzu zapnout a vypnout pouze NFC a Bluetooth. Vypnuti dat, wifi nebo rezim letadla ne, ani nic jineho. Mam Motorola G84 ale ani na jinych tlf to nejde, zkouseno az od A12 do A14.
Tak to je asi čas změnit značku telefonu, protože Pixel to fakt umožňuje - což mě překvapilo. Samsung se zeptá na PIN. A nebo nemít přepínač na režim letadlo v hlavní nabídce.