5 důvodů, proč používat Perplexity místo Vyhledávače Google

Originál článek publikovaný na: 5 důvodů, proč používat Perplexity místo Vyhledávače Google

Perplexity nabízí rychlé zpracování informací z různých zdrojů s odkazy na původní dokumenty Služba umožňuje přirozenou komunikaci a nabízí specializované módy včetně akademického vyhledávání Nástroj poskytuje bezplatnou hloubkovou analýzu a českého mobilního asistenta S aplikacemi využívajícími umělou inteligenci se po spuštění generativního nástroje ChatGPT roztrhnul pytel. Mnohé z nich přitom mají skutečný potenciál nahradit tradiční…

No nevím. Reakce na vytváření upomínek od Perplexity:

Omlouvám se, ale v tomto případě došlo k nepřesnému tvrzení v článku. Perplexity ve skutečnosti neumí nastavovat upomínky. Článek obsahuje chybnou informaci, když uvádí, že asistent Perplexity dokáže “nastavovat upomínky”[1][2]. Perplexity je primárně vyhledávací a informační nástroj, nikoli osobní asistent s funkcemi jako nastavování upomínek. Jeho hlavní funkce zahrnují vyhledávání informací, zpracování dotazů a poskytování souhrnů z různých zdrojů. Pro nastavování upomínek byste měli použít specializované aplikace nebo vestavěné funkce vašeho zařízení.

Citace:
[1] 5 důvodů, proč používat Perplexity místo Vyhledávače Google
[2] 5 důvodů, proč používat Perplexity místo Vyhledávače Google 5 důvodů, proč používat Perplexity místo Vyhledávače Google

Zkusil jsem par dotazu o tematu, ktere znam, a porovnal s Gemini. Musim rict, ze odpovedi Perplexity byly mnohem lepsi. Sirsi zaber, skutecne aktualni informace a navic bez ocividnych chyb. Citace zdroju a odkazy jsou pak uz jen tresnicka na dortu. Za me jednoznacne vitezstvi Perplexity.

1 Líbí se

Perplexity to umí v rámci asistenta, který je k dispozici v mobilní aplikaci

Určitě vyhledávače typu Google nevedou jednoduše k cíli. Proto jsem vyzkoušel vyhledávání pomocí Perplexity jednoduchou otázku “Najdi literaturu k historii rodu Harrachů”. A dostal jsem informaci, že:

1. Existuje řada historických knih
  2. Že archivy v Rakousku a České republice mohou obsahovat dokumenty a záznamy týkající se Harrachů
  3. Některé online encyklopedie a historické weby mohou poskytnout přehled o historii rodu Harrachů
  4. Místní historické společnosti v oblastech, kde Harrachové působili, mohou mít přístup k unikátním zdrojům a informacím
  5. Vědecké články publikované v historických časopisech mohou nabízet hlubší analýzy o roli Harrachů v historii
    Nepřipadá mi to jako senzační ozdrojované vyhledávání.
    Ale asi neumím s AI pracovat.:rofl: