Wi-Fi 7 přestává být luxus. Xiaomi přichází s mesh sadou, která stojí zlomek konkurence (recenze)

Originál článek publikovaný na: Wi-Fi 7 přestává být luxus. Mesh sada Xiaomi BE3600 Pro nemá slabá místa (recenze)

Xiaomi BE3600 Pro přináší technologii Wi-Fi 7 za překvapivě dostupnou cenu Testoval jsem ho měsíc doma a pokrytí signálem mě skutečně překvapilo Díky integrované centrální bráně funguje jako hub pro chytrou domácnost i při výpadku internetu Než jsem se pustil do testování Xiaomi BE3600 Pro, byl jsem upřímně skeptický. Nový standard Wi-Fi 7 byl (až…

Wifi 7 slibuje propustnost v řádu gigabit. I Na 160MHz kanále se reálně jde dostat k 2Gbps - testováno na 2.5G optice a ty lepší routery mají umět 320MHz kanal. Pro mě článek o ničem. Vlastně jsme se jen dozvěděli, že to nějak funguje a to je vše.. Příště prosím nějaké relevantní testy propustnosti..

Reálnou rychlost 100 až 150 Mb/s mám na Wi-Fi 5, takže je pro mě otázkou, proč tak oslavovat Wi-Fi 7, která je ve výsledku podobná.

Upřímně, největší problém Xiaomi routerů není jejich výkon nebo podpora technologií, ale naprostá absence aktualizací více než 2 roky od data vydání. Koupit rok po uvedení v Číně router u nás znamená jenom rok bezpečnostních aktualizací a to je u tak důležitého zařízení tragédie.