Originál článek publikovaný na: Věříte svým chytrým hodinkám? Nová studie ukazuje, že byste spíš neměli
Reklama Většina chytrých hodinek neměří zcela přesně Nový výzkum ukázal nepřesnost 24 až 44 % Vědci se zaměřili na měření tepu, kroků a kalorií Chytré hodinky většina z nás nekupuje kvůli schopnosti ukazovat čas. Milujeme je jako komunikační zařízení a zhusta u nich využíváme jejich zdravotní a fitness funkce. Pokud ale zcela spoléháte na jejich…
No takže mám věřit téhle trapné studií? Jako vážně? Ok tak to hodím svoje watch kvůli tomu z okna
Studie ze studií, tak to su klidný
Ze zdroje přes překladač:
"Omezení studia
Metaanalýza vědeckých studií o přesnosti fitness trackerů při měření srdeční frekvence, počtu kroků a energetického výdeje má mnoho omezení.
Studie vybrané pro metaanalýzu se lišily velikostí vzorku (počet účastníků), biologickým rozdělením pohlaví a zdravotním stavem účastníků. Kromě toho byly použity různé designy studií.
Výzkumné práce zahrnuté v metaanalýze zahrnovaly různé komerčně dostupné značky a modely fitness trackerů a zařízení „zlatého standardu“.
Kromě toho existují rozdíly v metodách statistické analýzy pro korelační koeficienty. Je pozoruhodné, že korelační koeficienty zcela neodrážejí přesnost zařízení, ale jsou přibližnými statistickými metrikami, které indikují, zda existuje souvislost mezi mírami těchto dvou zařízení a silou asociace. Chybí také informace o tom, zda jsou měření shodná nebo nesouhlasná.
Zřeknutí se odpovědnosti
Tato zpráva je určena pouze pro informační účely a nepředstavuje odbornou radu. Prezentovaná hodnocení jsou založena na obecných pozorováních a neměla by být interpretována jako definitivní hodnocení konkrétních značek nebo jejich vlastností. Nemáme s tímto článkem žádné obchodní spojení ani záměr a cílem poskytnutých informací není schvalovat ani kritizovat žádný konkrétní produkt. Čtenáři by si měli před rozhodnutím o nákupu provést vlastní průzkum a poradit se s příslušnými odborníky."
Proč byste je házel z okna? Prostě je noste dál, ale s uvědoměním, že neměří přesně. Ale to se ví obecně.
Proto bych si chytré hodinky nekoupil když měří blbosti a používat je jako obyčejné, proto mám jen solární nabíjení nic víc
Nevím no krevní tlak mám skoro stejný jako omron měřič takže za mě fakt super. Těmhle žvástům se nedá moc věřit.
Ano měří blbosti podle jedné trapné studie ty mě neskutečně nepřestáváš bavit. Číňanku
Mě Fenix 7 hned po vypnutí hrudního pásu měří tep stejně jak ten pás, samozřejmě ty reakce jsou opožděný je to ruka
Zrovna krevní tlak hodinky skutečně měřit přesně nemohou (stačí rozumět trochu fyzice), takže případná na to aplikace v hodinkách spíše funguje jako simulátor. Je to podobné jakoby hodinky měly určit výšku a váhu.
Jo také se divím že stále podporuješ korejce
já mám aspoň japonskou značku žádný šmejd a tlak si měřit nemusím ten mám perfektní a ostatní mě nezajímá
To máš těžký. Většině lidí nepřijde divný mít třeba iPhone na FB, IG nebo sledování filmu. Film na krajíci chleba, chápeš K tomu chytré AW na kroky a tep, jupí.
Já třeba potřebuju outdoor hodinky, mají teda chytré funkce, ale co už, hádat se nebudu. Kvůli práci potřebuji mít krytí elektroniky MIL-STD, takže mám Garmin Tactix Delta Solar a telefon Blackview N6000(bez Google, s APKPure a F-Droid). Prostě podle vkusu každého soudruha
Jasně jako simulátor a proto to ty hodnoty ukazuje jako jiné zařízení ty brepto
Japonskou značku xiakram za 3k? Ty mě neskutečně bavíš.
Jo každý potřebuje svoje já jediné co používám je mapy.cz na kole a trek aby to změřilo vzdálenost ale tep a tlak mě nezajímá člověk snad pozná kdy už to nemá přehánět a zbytek mě netankuje
Ty něco bereš? Hodinky Citizen Eco-drive je Japonská značka
A jaká. Ttitanové Navihawky s výměnou hlavní baterie po 10 letech, šlapou dalších pět jako… no jako hodinky
Ok, tak proč komentuješ něco, o čem víš houbelec? Sorry, nebudu na tebe reagovat, když vidím, co pak používáš. Já se tu bavím o chytrých hodinkách, a ty mi tu nahodíš hloupé ručičky. Kdybych je chtěl, koupím si je taky, ale mně jde o chytré hodinky a neřeším nabíjení co dva tři dny. Prostě chci smartky. Takže komentovat chytré hodinky a říkat, že ty máš lepší japonské, ale ručičky, je dost mimo. Končím s chytrákem, panem Google.
Už jsem viděl i reklamu na hodinky měřící glykémii. To je prostě podvod. Úplně stejně jako hodinky schopné udělat rentgenový snímek.
Ty tvoje názory, to je gól. Ano, všechno je podvod. A proto mi Watch 7 měří tlak až na pár desetin stejně jako přístroj ve zdravotnictví. To brepto, těmito báchorkami zásobuj své děti.
Pokud ovšem nějaké máš. Jinak nikdo se zde nebaví o rentgenovém snímku
už toho raději nech prosím tě.