Tipy z Číny: Zajímavé vychytávky do auta za pár korun

Originál článek publikovaný na: Tipy z Číny: Zajímavé vychytávky do auta za pár korun

Reklama Bezdrátové adaptéry pro CarPlay a Android Auto přináší svobodu od kabelů i při používání navigace Diagnostické nástroje za pár korun umožní každému odhalit závady bez návštěvy servisu Kamerové systémy a HUD displeje z Číny nabízí překvapivě dobrou kvalitu Letošní duben otevřel své brány a my přicházíme s dalším dílem oblíbených tipů z AliExpressu. Tentokrát…

Sorry za OT, ale chtěl bych se podělit o zkušenost s CarlinKit a Dash kamerou. Ani jedno nemám, to co je v dnešních tipech. Teda Carlinkit určitě (mám verzi s duhově svítícím kruhem na těle a s Androidem). Kamera je možná stejná, ale v podstatě je to asi jedno.
Co chci napsat je zkušenost s propojením kamery a Carlinkitem, abych si mohl prohlédnout nebo stáhnout záznam z kamery bez použití mobilu.
Jsou s tím dva problémy.

1. problém je aplikace ke kameře MiVuePro. Není totiž stavěna pro displej infotainmentu auta (konkrétně Škoda Octavia 4, Columbus). Jako aplikace běží, ale problém je úvodní obrazovka, která se spouští jen jednou, po instalaci. Takové to info, k čemu apka je. Jde v něm listovat, ale chybí tlačítko NEXT, které dovolí vstoupit do aplikace. To je někde mimo obraz a tedy i mimo dotykový displej. Tenhle problém jsem vyřešil až při pořízení BT dálkového ovladače (může být i myš), který jsem pořídil kvůli podobnému problému s Kodi.
    Jakmile jsem poslepu stylem pokus omyl odklikl tlačítko NEXT, problém č. 1 byl vyřešen. Teď už aplikace funguje skoro normálně.

2. problém je to “skoro”. Aplikace je nestabilní a často padá a vyskakuji občas o tom notifikace
    I propojení s kamerou se občas povede až na druhý pokus. Ale jelikož to nepoužívám na denní bázi, tak se to dá zkousnout. Ale upřímně - byl to jen takový pokus. Prakticky stejně použiju pro spojení s kamerou mobil. :slight_smile: