Těšili jste se na Qi2 nabíjení? Můžete narazit tam, kde jste to nečekali!

Originál článek publikovaný na: Oficiální Qi2, a přesto problémy: kam výrobci dali hlavu? | Svět Androida

Qi2 je moderní standard bezdrátového nabíjení, který podporuje i magnetické příslušenství Podobně jako MagSafe umožňuje používat příslušenství uchycené na záda telefonu magnety U některých telefonů jsou fotoaparáty příliš blízko cívce a komplikují používání některého příslušenství Letos se konečně i u Android telefonů roztrhl pytel s modely, podporujícími standard Qi2. Je to vlastně takové kopie MagSafe…

Můžete mi někdo vysvětlit, co s tím QI2 je jako tak skvělého?? Bezdrátové nabíjení využívám od dob Samsung S9, tedy asi 7 let. A funguje to pořád naprosto stejně, ať jsem měl od té doby jakýkoliv telefon. Jen rychlost pravda se zvedla, ze 7,5W na 10 až 15W (plus měl jsem i Xaiomi, co by dalo 50W). Jo a CELÝCH TĚCH 7 LET to bezdrátové nabíjení používám s magnetickým držákem v autě.

Takže v čem je jako Qi2 tak cool, že to je jako novinka, kterou každý chce? BTW : integrace magnetů v mobilu je absolutně k ničemu. Mobil bez obalu má akorát tak recenzent, ve svém okolí jsem za posledních 15let viděl mobil bez obalu, že bych to na prstech jedné ruky spočítal a obvykle to byl už starý odrbaný šunt, kde už se to ani nevyplatilo. A jakýkoliv obal = Qi2 s magnetem je k ničemu. A stejně musíte mít magnety v obalu.

1 Líbí se

Rozdíl je hlavně v tom, že to je oficiální, takže se na to můžu víc spolehnout. Teda aspoň teoreticky. Vyšší výkon jsi už zmínil, počítá se s ještě vyššími hodnotami. Jinak třeba na Fold 7 jsou obaly tak divné, že bych i docela zvažoval používání naostro, ale kvůli absenci magnetů nemůžu.
Jinak je aspoň pro mě rozdíl to mít pod standardem a lepit si to sám – pokud jsi opravdu používal magnetický držák v autě před uvedením MagSafe, měl bys to umět docenit.

Právěže nijak neocením. K těm mobilům jsme si prostě jen koupil obal, který už ten magnet má v sobě integrovaný (a v neprůhledném ani nebyl vidět) a přesně tam, kde má být. Bezdrátových nabíječek mám za ty roky několik, včetně spoustu “čínských křápů za 100” a fungovaly všechny, aniž by někdo řešil nějaký standard. Navíc rychlost je opravdu tristní v době, když cíňané umí nejméně 3 roky 50W až 70W (samozřejmě Qi2 nekompatibilní)…. V tom světle působí těch15W? QI2 směšně a to jsem už měl několik let zpět.

Jinak na tohle jsem se schválně opakovaně ptal majitelů Apple - všichni potvrdili, že s obalem jim Qi2 mobil v držáku neudrží a musí mít magnety v krytu…. Takže fakt k ničemu, 99% lidí má na mobilu obal. raději větší baterie než zbytečné magnety pro pár jedinců, co nemají obal a nevadí jim telefon měnit co pár měsíců (ono totiž já to zkoušel bez obalu opakovaně taky, ale ty lesklé skleněné povrchy jsou hezké na fotkách, z praktického hlediska kloužou pomalu i na vodorovném povrchu).

1 Líbí se