Originál článek publikovaný na: Stahujte: Nejlepší Xiaomi telefon dostává HyperOS 3! | Svět Androida
Xiaomi zahájilo globální distribuci HyperOS 3 s Androidem 16 pro model Xiaomi 15 Ultra Aktualizace má velikost téměř 9 GB a distribuuje se postupně jako OTA update V Evropě dostupná verze 3.0.5.0.WOAEUXM přináší nové funkce včetně HyperIslandu Čínská společnost Xiaomi začala v posledních dnech masivně aktualizovat své portfolio zařízení na novou generaci systémové nadstavby HyperOS…
Xiaomi Pad 6 S Pro 12.4 dostal aktualizaci A16 HyperOS 3.0.1.0 už před 3 dny . Žádný zádrhel nenastal , vše chodí tak jak má , spokojenost . Objevil se i Hyper Island . Okolo přední kamery interaktivní ostrůvek v oblasti předního fotoaparátu, jehož účelem je zobrazovat informace a umožnit ovládání vybraných funkcí.jde o připojení nabíječky, kdy ostrůvek ukáže stav baterie. Dále se aktivuje při příchozím hovoru na Telegramu , spuštění časovače nebo stopek, nahrávání zvuku nebo spuštění hotspotu. Samozřejmě sem patří i přehrávání hudby či videa na pozadí.Ostrůvek je aktivní jen krátce, zobrazuje přehledné informace a poté se decentně zmenší. Je navržen asi tak, aby měl minimální dopad na výkon a výdrž baterie.To je asi tak vše ![]()
To bude nejaka blbost, na Xiaomi 15 už je to nejmín mesic… Ultra to dostava az ted?
Já už to mám minimálně 2 týdny.
Tablety bývají v aktualizacích pozadu . Nevím proč .
Xiaomi 15 Ultra začal dostávat XM.cz aktualizaci na HyperOS 3.0 (založenou na Androidu 16) kolem konce října a začátku listopadu 2025, přičemž evropské verze dostávaly aktualizaci (např. 3.0.3.0.WOAEUXM) od 27. října/1. listopadu 2025 a uživatelé hlásí, že ji dostávají i v prosinci 2025. Dostupnost se liší dle regionu a operátora, takže někteří uživatelé čekají déle..
Já jsem dostal aktualizaci 12.12.2025. Bohužel, od té doby zápolím se spotřebou - dříve mně XIAOMI 15 ULTRA vydrželo i dva dny, nyní - po aktualizaci - s bídou jen jeden :=(( . Nevíte někdo co s tím ???Michal
Hard reset, ale ještě bych zkusil smazat mezipamět pro systémový lauchner v aplikacích ![]()
Ostrůvek o připojení nabíječky ukazuje už dávno a bez hyperos 3. Mám Xiaomi pad 7 a hyperos 2.0.2.0.5.0 s androidem 15. Ostrůvek jsem měl i na mobilu doinstalovaný z obchodu play a fungoval úplně na všechno. Při spuštění přehrávače atd. Šel nastavit do určité polohy na výšku podle foťáku, dal se různě posouvat doleva a doprava, rozšiřovat dle libosti. Na pad 7 ani na poco f7 pro ještě žádná aktualizace nepřišla, i když už měla.
Změň v Nastavení Oblast na Německo, nebo Francii a HyperOS 3 dostaneš hned, i ostatní aktualizace co vydá Xiaomi budou chodit včas.
A stojí to za to? Já když jsem měl pad 5 tak fungoval s MIUI perfektně. Po aktualizaci na hyperos to bylo totálně zasekané, až jsem ho musel prodat a koupit pad 7. Já bych radši MIUI. A poco f7 pro který má v AnTuTu něco přes 2 milióny, a když vezmu do ruky Xiaomi mi 10t pro který má taky bývalý vlajkový CPU ale v AnTuTu má necelých 800 tisíc tak načítá cca na stejně. E třeba správce souborů má starší verzi a otevře se okamžitě, na pocu je chvíli žlutá obrazovka než se všechno zobrazí.![]()
Nemám zkušenosti se žádným mobilem Zn. Xiaomi, tablet Xiaomi 6S Pro už měl HyperOS z krabice , byl tzv. úlet , ale další bych nechtěla.Dostala jsem ho, když jsem byla v nemocnici .Nemám v oblibě žádné čínské značky. Kvůli pravidelným aktualizacím kupuji pouze Pixely. Jsem s nimi prozatím hodně spokojená a dá se s nimi různě experimentovat . Od nich vím co mohu očekávat . Ani iPhone bych nekoupila, jednou jsem ho dostala a nesedli jsme si, zrovna tak s Xiaomi. K tomu tabletu mám i stylus a klávesnici. Už bych ho i prodala, ale se vším všudy a ne každý chce i příslušenství. Ani děti ho nechtějí používat. Žádné problémy s ním nejsou. Dokonce jsem do něj " překlopila" celý Pixel při uvedení do provozu. A světe div se, krom foťáku, v něm bez problémů běží všechny aplikace co mám v Pixelu. Akorát některé aktualizace aplikací řeším přes APK mirror, protože aplikace podle Obchod Play nejsou kompatibilní. Nehádám se , i když vím , že nemají pravdu, pravděpodobně to ani nikdo nevyzkoušel. Tím to nechci hanět žádné čínské telefony . Asi tak.
No my máme několik let Xiaomi a já bych jiný nechtěl. Dříve jsem měl vlajkové lodě LG, ty skončili. Samsung jsem nechtěl, ten má hnusné displeje s nízkým jasem. První Xiaomi měla přítelkyně, na ní jsem to otestoval před lety.
Byl Xiaomi mi A1 který měl android one, tedy čistý android jako v té době nexus, dnes pixel. Já měl redmi note 7 který fotil s aplikací gcam úžasně, měl snímač Samsung gm1. A pak jsem šel na vlajku Xiaomi mi 10t pro, který měl neskutečný snímač Samsung HMX stejný jako Galaxy S21 ultra a ten fotil neskutečně. Byl to první mobil se 144hz, měl špičkový IPS displej, který použil právě kvůli šetření očí a hodně lidí si ho pletlo s amoledem, ano neumí dokonalou černou, ale při běžném používání nebyl vidět žádný rozdíl a hlavně nehrozilo vypalování. Kovové tělo, skvělá stabilizace, vlajkový CPU. iPhone bych nechtěl jen kvůli systému, ale jinak proti němu nic nemám. Tohle poco má displej od TCL, kde je přesnost barev špičková a porovnáváno s pixel 9 co a Galaxy s25 ultra. Samsung je velká bída, když jsem chtěl obyč portrétní fotku tak fotka neostrá, bez detailu. Týpek přišel v datardu jestli mi může pomoct, říkám že ani ne a ukázal jsem mu obě fotky z poca a Samsungu a on se zarazil a říká že je asi něco špatně nastaveného. Říkám že je to ve výchozím nastavení a on že Samsung je spíš na výkon. Prostě odborník na svém místě a pak se ptá co to mám za mobil, říkám že poco f7 pro. Všichni prodavači ho haní i v Xiaomi, ale přitom ho neměli v ruce, protože se prodává jen přes e-shop. A pořád mě naváděli na Xiaomi 14t pro, no chvíli jsem zaváhal a samozřejmě koupil stím, že je porovnám a jeden z nich vrátím. A už po několikáté jsem se spálil mediatekem, prostě neumí zpracovat fotky a kdo ho doporučuje v recenzích, tak je zaplacený. Protože za dne v bytě fotky totálně zašuměné a poco úplně na pána. Žlutá krabička na stole od poca totálně přepálená, prostředek stolu světlý a okolo tmavé, jako fakt děs. Ještě ten den jsem ho vrátil. Samozřejmě že jsem poco porovnával i s pixelem a ten mi nesedl, jas měl taky vysoký ale ty barvy nebyli přesné. One plus 13 taky bída, hlavně vypadal opravdu jak čínská hračka. Nevím jak pixel ale myslím že už to má taky, iPhone to má taky, chytrý displej. Ne jen že má HDR, to má kde jaký mobil už několik let, ale má funkci že rozpozná místa kde je světlo, slunce, nebo osvícení od slunce, tak v těch místech pixely zesílí a vypadá to jako by jsi na to koukala reálně, v galerii se ta funkce dá vypnout a vypadá to jako na jakémkoliv mobilu. Ale každý kdo to vidí tak říká že ty fotky jsou úžasný, ale ono to je díky realistickému displeji. Do jiné Číny bych nešel, jako realme, oppo, ale Xiaomi je pro mě naprosto legitimní. I iPhone i pixel má komponenty vyráběné v Číně, všechny značky spolu spolupracují, LG dělal OLED displeje pro ostatní značky, Samsung třeba pro iPhone, to samé různé chipy. To už bylo v době LG, škoda že skončilo.
Každý jsme ujetý na jinou značku
. U Pixelů nemusím plakat kdy se objeví a zda vůbec aktualizace systému .
Google stále něco vylepšuje , občas i několikrát do měsíce . A navíc , nové Androidy dostává jako první , protože je vytváří .Než jsou propuštěny do ostrého provozu , vyzkouší beta verze právě v těch mobilech zn. Pixel .
Tak v tomhle se Xiaomi o dost zlepšilo. Třeba moje poco vylezlo s androidem 15, a bude mít 16,17,18,19 a bezpečnostní podpora až do roku 2031. To už ho stejně nebudu mít
Každým rokem se pořád něco zlepšuje, tak že nehodlám mít mobil tak dlouho. Já nemám problém s ničím, ani na tabletu a i s mobilem. Ani když to byli levnější řady. Víš co mě překvapilo, když jsem koupil poco M3, měli jsme ho celá rodina, tedy pět kusů a šestý měla paní máma. Stál 3500,- měl stereo reproduktory, stejný snímač jako jsem měl na redmi note 7, jak jsem psal Samsung gm1, který měl třeba Samsung Galaxy a90 který nebyl pro náš trh, ale v přepočtu stál 18tis. Jasně aplikace foťáku nemohla fungovat jako na vyšších řadách, ale s aplikací gcam která je od vývojářů upravená aplikace z pixelů fotil úžasně za ty peníze a mobily s několikrát vyšší cenou nefotili lépe. Jasně nebyl to žádný trhač rekordů, ale měl snapdragon a byl naprosto plně funkční. Tak že na zpracování fotky člověk čekal déle, ale výsledek za odpověď s peníze byl super. Já se spíš snažím najít to nejlepší za dané peníze, neměl jsem problém přejít na jinou značku. Ale po různém porovnání byl pro mě lepší poco, skvělý výkon, 6000 baterie, dobré reproduktory, slušný foťák, vodotěsný a úžasný displej a podpora taky super. Zvažoval jsem dát i těch 35tis za Xiaomi 15 ultra, ale vadí mi zaoblený displej do všech stran, i když je to jen lehce, stejně to hází odlesky a je to náchylné na poškození. A dál mi vadí Leica, ta tomu škodí nejvíce. Moje Canon zrcadlovka taky nemá žádné výchozí úpravy, nevím proč bych to měl chtít od mobilu, fotku si upravím podle sebe. Je to velké mínus, pak mě ještě velice překvapil honor magic 7 pro, ale také zaoblený displej.![]()
Pixely mají též 7 let zajištěných aktualizací , z 90 procent čistý android , a bez nadstavby .Proto nechci jinou značku zatíženou smetím , které ani nejde odstranit .Co mi chybí, doinstaluji .