Originál článek publikovaný na: Samsung SmartThings: Když TV ovládá domácnost, Fold vše koordinuje a hodinky nahrazují ovladače
SmartThings na Galaxy Z Fold7 využívá velký displej pro přehlednou správu chytré domácnosti Aplikace nabízí víc než jen ovládání zařízení – sleduje spotřebu energie, pomáhá s vařením i hledáním ztracených věcí Samsung TV může fungovat jako centrální hub pro Matter zařízení, nepotřebujete další krabičku Roky jsem měl chytrou domácnost postavenou okolo Google Home a Nest…
Apple Home je pořád nejlepší volbou pro chytrou domácnost. Žádné omezování produktů nebo funkcí. Má-li výrobek na sobě logo Apple Home nebo Matter, funguje na 100%. Rutiny a automatizace jsou dlouhodobě nejlepší. Takže i když jsem se vrátil po letech k androidu (Fold 6 a 7), domácnost zůstává pod kontrolou Apple Home. Mozkem zůstává Apple TV 4k (neskutečně výkonné a univerzální zařízení) a Homepod. Nastavení dělám přes iPad. Google Home a Smartings jsem samozřejmě jako nadšenec vyzkoušel, ale to zklamání mně donutilo to hned vrátit pod kontrolu Apple TV. A zrovna Smartings mi vychází jako nejhorší možná volba pro chytrou domácnost. Málo podporovaných výrobců a i s těmi podporovanými je občas potíž. Jazyková a regionální omezení. Zkombinovat vše, aby to šlapala pod Smartings by bylo příliš drahé. Jde to i snadněji.