Recenze Meteostanice Sencor SWS 16600: Předpověď počasí přímo z vašeho balkónu

Originál článek publikovaný na: Recenze Meteostanice Sencor SWS 16600: Předpověď počasí přímo z vašeho balkónu

Moderní meteorologické stanice se neomezují na pouhé měření teploty Sencor SWS 16600 WiFi SH měří také tlak, sluneční svit, srážky a vítr Lze kombinovat s chytrou domácností Do redakce se nám dostala meteostanice Sencor SWS 16600 WiFi SH a já se s radostí ujal jejího testování. Počasí je totiž něco, co ovlivňuje každodenní život a…

Podle všeho to senzor podsvícení má. Z přední strany je na pravé straně rámečku vidět černá tečka (to je ten senzor). A když se podíváte zezadu, tak tam je přepínač HI/LO/AUTO. Tedy vysoké nebo nízké podsvícení bez ohledu na senzor a ta poslední volba je automatické podsvícení závislé na tom senzoru. Potvrzeno stažením návodu a vyhledanim podsvícení. Je tam popsam jak senzor, tak ten přepínač. Prosím tedy o váš test a případně upravení recenze. Je to pro mě důležité. Uvažuji o její koupi. A toto je docela důležitá věc. Tedy pevně doufám, že to podsvícení s nastavením auto bude fungovat. Děkuji.

1 Líbí se

Meteostanice disponuje i solárním panelem na venkovním čidlu což jste zapomněl uvést ale jinak vyčerpávající informace :+1:

1 Líbí se

Já tam ten panel zmiňuju, ale nepostřehl jsem, že by to zvládalo i nabíjet. Měl jsem za to, že to je jen na měření slunečního záření.

Tak to máte asi lepší návod než já. (bez ironie) Bohužel právě teď jsem mimo, takže to nemůžu ověřit, počkejte prosím do úterka večer. Vyzkouším a určitě doplním. Díky!

V pohodě :+1: stáhl jsem návod přímo na stránkách sencoru u meteostanice

Zda si ven vzít krátké kalhoty, šálu nebo deštník, to skutečně dělám pohledem z okna. A co se předpovědi týče, na to stačí aplikace v mobilu. Takže meteostanici spíš považuji za hračku pro fajnšmekry. Sám jednu mám (jednodušší) a jediné, co mě zajímá, je ta teplota. Zbytek vidím z okna. :slight_smile:

Sencor sice nemám, mám GoGen, ale v principu jsou to skoro ty samé meteostanice.
Měl by to být solární panel. Já ten svůj mám 3 roky a ještě jsem na něm baterii neměnil.

Jinak pokud jde o vlastní službu, tak v mém případě jsem vyřešil tím, že jsem musel nastavit vlastní port a použít IP adresu. Přes doménu s HTTPS mi to právě také nešlo. Jinak nevím jak to je u Sencoru, ale u GoGen lze nastavit formát ecowitt nebo WU, pak posílá to, co posílá do těch služeb. Já zvolil ecowitt, pak jde o POST data. U WU jde pak myslím o GET request.

Díky za tip, zkusím.

Samotného mě to překvapilo, že by to nemělo možnost změny podsvícení.
Jinak “Návod k použití” jsem našel třeba tady: Návody Sencor SWS 16600 WiFi SH | RobotWorld.cz

str.15+16 - je popis konzoly, kde č.11 je snímač světla a č.12 přepínač podsvícení
str.31 - podsvícení - popis poloh přepínače

Předem pak děkuji za potvrzení, že to funguje.

Recenze byla aktualizována na základě připomínek, děkuji všem.

1 Líbí se

Díky za potvrzení funkčnosti. Nicméně ještě by stálo za to upravit Závěr a Zápory, kde je stále nemožnost ztmavení displeje uvedena. Vím, že hodně lidí (včetně mě) čte recenze od konce, tedy nejdříve si přečte Závěr + Klady/Zápory a teprve potom se rozhodne, zda si recenzi přečte celou nebo ne. Díky

1 Líbí se

Máš samozřejmě pravdu, nějak mi to uniklo. Opraveno a díky

zkusil jsem to rozjet přes IP, ale nezabralo to. Prostě se to nevolá. Sencor to má nahlášené, zatím se neozvali.