Originál článek publikovaný na: Nové Kodi 21 je tu. Přináší třeba podporu pro Dolby Vision
Kodi 21 vstoupilo do své první alfa fáze Umí ffmpeg 6.0 i Dolby Vision Nainstalujete jej na Windows 8.1 a novější Multimediální aplikace Kodi 21 s označením Omega právě vstoupilo do alfa fáze a přináší s sebou řadu nových funkcí a vylepšení. Jednou z hlavních novinek je nová verze ffmpeg 6.0, která přináší vylepšenou kvalitu…
Hodně se mi na Kodi líbí, že funguje téměř na jakémkoliv operačním systému a hardware. A přitom je Open Source. Používá někdo, jaké s ním máte zkušenosti?
A samozřejmě má i Android aplikaci https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kodi&hl=cs&gl=US
Přiznám se že v tom Dolby Vision trochu plavu. Některé firmy, které jedou v Dolby Vision vypadají OK, ale některé mají špatné barvy. Asi tuším že to bude buď špatným nastavením, nebo to nepodporuje můj HW, ale i tak jsem tomu stále nepřišel na kloub :(.
Používám CoreELEC (HW Odroid C4). Což je KODI nad linuxovým jádrem. Mám mírně upravený vzhled Confluence a používám to jako přehrávač věcí z LAN na televizi - KODI pro LG WebOS není a nebude. Ano, televize umí přehrávat DLNA, jenže žádný komfort. Všude se proklikávat, nepamatuje si, co už bylo viděno atd. Kvůli KODI nemusím mít DLNA server, stačí mít sdílení souborů CIFS/SMB. Žádné problémy s formáty nebo titulky…
Dnes jsem zkusil nainstalovat kodi v21 přes beta kanál v google play na televizi TCL a kupodivu šlape hezky a svižně. Dokonce zvládá i ten zmíněný Dolby Vision. Bez back-upu ovšem nedoporučuji instalovat.