Má smysl chránit displej Samsung Galaxy S24? Podělíme se o naše zkušenosti

Originál článek publikovaný na: Naše zkušenosti: Má smysl chránit displej Galaxy S24?

Současné displeje nabízejí dobrou ochranu proti škrábancům a rozbití Většina lidí přesto používá další ochranu Na výběr je fólie a sklo, každé řešení má své nevýhody Když dojde na debatu ohledně ochrany displeje, rozdělí se většinou diskutující na tři skupiny, kdy jedna tvrdí, že nejlepší je sklo, druhá bojuje za fólii a třetí prohlašuje, že…

Potom je ještě další možnost a to pořádné flipové pouzdro. Používám už několik let a žádné mikroškrábance se nekonají. Po svou letech mobil jak nový. Ale chce to si na tenhle typ pouzdra zvyknout.

Bez ochrany displaye a je skvěle olejofobní, nosím s ním i utěrku z mikrovlákna a stačí lehce přejet a mastnota a otisky jsou pryč.

1 Like

Mám fólii z Temu za 80 Kč pět kusů v balení. Kvalita lepší než u fólií, které popisujete v článku.

To zní zajímavě. Podle čeho hodnotíš, zdali je folie kvalitní, nebo naopak?

Nepoužívám žádné sklo ani folii, 5 let bez a v poho. Skla telefonů jsou už tak kvalitní, že nemá smysl hnusit telefon něčím dalším.

1 Like

Někteří lidé pracují v prostředí, které je pro displej nebezpečné, třeba na stavbě, kde se vyskytuje hrubý prach apod. To, že tobě se nic nestalo, neznamená, že to platí pro všechny. Navíc je otázka, co je pro tebe “v poho”, někomu nevadí ani prasklý displej a já měním fólii už při prvních známkách opotřebení.

2 Likes

Patřím do skupiny, mobil kompletně naostro. Pravda je, že jeden telefon používám maximálně tři měsíce a za tu dobu se prostě nestihne zničit. Asi většina lidí si kupuje telefon na delší čas v horizontu roků a tak se snaží zachovat jeho stav v co nejlepší kondici používáním ochrany displeje a krytů. Mám rád telefon tak jak je a prst po displeji musí krásně klouzat a nesmí se patlat. Několikrát jsem vyzkoušel skla Spigen a nepoznal jsem skoro rozdíl, výborná oleofóbní vrstva, žádná změna citlivosti optické čtečky, lehce přibyly odlesky, ale nic zásadního. Jenže při používání gest mi vadí hrana skla. Takže sklo jde po týdnu dolů a používám ho na test odolnosti a můžu říct, že se nedá poškrábat ani pokud bych se hodně snažil. Mince, klíče, hrot odlamovacího nože, švýcarský nůž, vrták, vše po skle klouže a nezanechá stopu. Fatální je až ůder hrotem a i tak musí být vyvinuta značná síla, aby sklo prasklo. Takže ochrana displeje podle mě určitě smysl má, ikdyž dnešní displeje již snesou také dost, člověk nikdy neví.

2 Likes

Použil jsem sklo Fixed ( není to moje první od této firmy) se sílou 0,25 a čtečka funguje 9 z 10.

![1000003750|375x500]

(upload://ySyD4EKh7epNPOnj8Z0j9skJ25B.jpeg)
Prišel mi další obal, který si nepamatuji že bych objednal… pač proč bych si objednal stejnou barvu, kterou už mám že? btw: funguje s bezdrátovou nabíječkou na Apple a udrží telefon na magnetu…
Prišla mi i nabíječka original Samsung 45W a najednou mi ukazuje:

Což s 80W nabíječkou od OnePlus neukazovalo…