LIDL znovu prodává fantastický Wi-Fi zesilovač Xiaomi. Má ho nejlevnější v Česku!

Originál článek publikovaný na: LIDL znovu prodává skvělý Wi-Fi zesilovač Xiaomi. Má ho nejlevnější v Česku!

Lidl znovu prodává praktický Wi-Fi zesilovač Xiaomi S cenou 288,90 Kč jej nabízí nejlevněji v Česku Lze jej snadno nastavit pomocí mobilní aplikace Mi Home V internetovém obchodě Lidlu seženete kromě oblečení nebo zahradních nástrojů také spoustu technologických hraček do domácnosti. Katalog obsahující inteligentní osvětlení či zásuvkový adaptér se schopností měřit spotřebu nyní rozšiřuje fantastická…

300 Mb/s je jen zbytečný papírový údaj, neboť s Wi-Fi 4 vyšší rychlost než 70 Mb/s prostě nezískáte.

4 Likes

Klíčová otázka, opravdu rozšířuje signál ala mesh nebo vysílá nové SSID? Protože pak je to spíše utrpení. Mobil se vytrvale drží připojen na již nefunkční síty s jednou nebo žádnou čárkou, i když už jste u druhého routeru a díváte se na něj…

3 Likes

Je to zesilovač, extender. Měla jsem dříve, ale nevyplatilo se to. Vysílá SSID s příponou EXT. Pro velkém rušení v paneláku se to neoplati, stačí se podívat na nějaký WiFi analyzér. Na radu technika jsem extender připojila v pokoji na linku, ale bylo to stejné.
Lepší je druhý router a vytvořit Acces point nebo rovnou Mesh.

1 Like

Ze stránek výrobce není úplně známo, jakou techniku pro rozšíření signálu zařízení používá a bez redakčního testu to asi nezjistíme. Pokud má ale někdo problém se špatným signálem své WiFi, tak za tuto cenu to může být dobrá investice i kdyby to nakonec skončilo neúspěchem.

Ale podařilo se mi najít manuál a video, které ukazuje základní nastavení. Snad pomůže. Pokud budete někdo kupovat, nezapomeňte se podělit o zkušenosti.

Ano, takže jiný název wifi. Takže - máte PC, které se nehýbe, pakm ano, extender Vám pomůže. Máte mobil, notebook, tablet, se kterým se pohybujete po rozlehlém bytě - na tohle rovnou zapomeňte, bude vám to k ničemu a dokonce si spíš všechno zhoršíte (osobní zkušenost s extendery). Raději kupte za 1000 Kč (Alza) ten nejzákladnější mesh systém a budete na tom násobně lépe.

Pro větší hračičky (čti technicky schopnější) je zde ještě možnost jít cestou OpenWRT, které jde nahrát na většinou zařízení (i velmi starých). A krom mnoha benefitů stačí udělat stejnou síť a povolit “802.11r Fast Transition”. Funguje to skvělé.

Kdyby byl zesilovač opravdu fantastický, tak nebude nejlacinější v Lidlčesku.

Proč ne? Tuhle analogii nechápu. Můžeš prosím vysvětlit?

Nemusí být fantastický. Stačí, když bude fungovat, jak má a v tomto ohledu bývá poměr cena/kvalita v Lidlu opravdu mnohdy výhodná.

Je někdo schopný ověřit zda je možné tenhle extender použít pouze jako router bez připojení k internetu? Potřebuji něco na hotel, kde budu mít s sebou více zařízení (mobil, tablet, tiskárna, notebook, Chromecast do TV) a ideální by pro mě bylo něco takhle malého na cesty co by vytvořilo WiFi. Bylo by to jen takhle v zásuvce. 2.4Ghz by bohatě stačilo, potřebuji to jen na tu prostou komunikaci mezi zmíněnými zařízeními. Díky

Bohužel ho nemám fyzicky k dispozici, ale pokud spojení nejsou izolované, což nepředpokládám, měl by to umět.

Tak jsem ho objevil náhodou, při procházení Lidl obchodu. Byl poslední a smál se na mě :rofl:.
Koupil jsem a udělal pár testů.

1. nastavení jednouchá a rychlé - vše bez problému pomocí MI Home aplikace
  2. umí fungovat jak v režimu, kdy vytvoří novou sít s jiným SSID (Kentaur_plus)
  3. ale i opakovače, v režimu Roamingu, kdy vytvoří sít se stejným SSID (Kentaur), jen jinou MAC (pochopitelně)

Většina lidí si asi pod pojmem opakovač/ zesilovat wifi signálu představí bod 3. Tam jsem otestoval. Pokud se signál z původního routeru dostane pod určitou hranici signálu, telefon (testování s Pixel 8 Pro) se automaticky a bez problému přepne na extender. Funguje i opačně.

To za jakých podmínek se telefon přepne (jak moc musí signál zeslábnout) si dle mého primárně řídí sám telefon. Takže za mě super kauf. :+1: Zatím mohu jen doporučit

1 Like

Cože? Dobrá investice, když skončí neúspěchem? :thinking: :joy:

O jakém neúspěchu mluvíš? Můžeš prosím vysvětlit?